Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tasó László fideszes országgyűlési képviselő, Csetnek Tünde Tímea, a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület elnöke, Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án.
Hirdetés

Az átadáson Lázár János építési és közlekedési miniszter a helyi értékek feltárására, megismertetésére, a természeti környezet megóvására hívta fel a figyelmet megemlítve, hogy a térségben lévő ötezer hektáros gúthi erdő az Alföld legnagyobb egybefüggő erdőterülete.

A tárcavezető az eseményen jelezte: várhatóan 2024-ben új törvény lép életbe, amely „érdemben és véglegesen korlátozza a zöld területek beépíthetőségét”, mert „az erdőket, mezőket, szántóföldeket (…) ebben a minőségben és mennyiségben kell megőrizni”, tovább nem csökkenthető a területük.

Korábban írtuk