A Jobbik elnöke a választás éjszakáján, majd az ATV Egyenes beszéd című műsorában is Márki-Zay Pétert okolta a vereségért. Jakab Péter szerint a hódmezővásárhelyi polgármester buktatta meg az ellenzéket, a kampányban tett kijelentései pedig jobbikos és baloldali szavazókat is elriasztottak. A Jobbik elnöke az ATV-ben azt mondta: „már eleget mosta a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét.”

Hirdetés

Stummer János jobbikos politikus, aki Békés megye 1-es számú választókerületében maradt alul a Fidesz–KDNP jelöltjével, Herczeg Tamással szemben, Facebook-oldalán reagált kedden Jakab Péter nyilatkozataira:

„Miután Jakab Péter elmondta hétfő este az ATV-ben a saját és elnökségének véleményét a választási vereségről, most én is leírom, ami legelőször eszembe jut a nyilatkozatáról:

Agresszív kismalac biciklizik, és hatalmasat borul. Arra megy Nyuszika.

  • Kismalac, elestél. Segítsek?
  • Kussoljál, így szoktam leszállni.”

Az Index megkeresésére válaszolva Stummer János megerősítette: kritikának szánta a bejegyzését, ami annak szólt, hogy a választási vereség tanulságait még mielőtt bárki bármilyen nyilatkozatot tenne – akár elnökként, akár mezei jobbikos tagként –, először házon belül, egymással kell megbeszélni.

„Amíg ez nem történik meg, addig én ezzel kapcsolatban nem is nagyon akarok semmit sem mondani a nyilvánosságnak, ezt házon belül kell először megbeszélni. Ez az önvizsgálatnak és az önreflexiónak az ideje, erre kell most koncentrálni”

– fogalmazott Stummer János, aki az Indexnek azt is elmondta: a választási vereségről megvan a saját álláspontja, de egy politikai közösségnek a tagja, és tudomása szerint a Jobbik politikai közössége még nem alakított ki álláspontot.

A Index cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk