A műsor vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője, Kacsoh Dániel és Boros Bánk Levente voltak.

Hirdetés

Bencsik András az első téma kapcsán elmondta, az unió soros elnökségét betöltő ország vezetőjeként Orbán Viktornak kötelessége volt elmenni és javaslatot tenni, Zelenszkij pedig nem is mondhatott mást, mint amit felírtak neki egy papírcédulára – de ez nem jelenti azt, hogy ez a találkozó nem indíthatott el egy folyamatot, ami egyszer majd elvezet a békéhez is.

A Patrióták Szövetségének megalakulása kapcsán lapunk főszerkesztője rámutatott, Orbán Viktor kijelentését, miszerint a szövetség „hasítani fog”, lehet pesti szlenges értelemben és szó szerinti értelemben is értelmezni. „Remélem, hogy ez a formáció abban az értelemben fog hasítani, hogy elválasztja a guanót a májtól, az értékest az értéktelentől” – mondta Bencsik András.

Lapunk főszerkesztője a „Vajon mit jelent majd be Magyar Péter?” téma kapcsán felvetette, a politikus esetleg azt teszi közhírré, hogy miután hónapokig homokszínű, testhez simuló nadrágban járt, ezt a korszakot zárja most le, és mostantól sötétkék és bő szárú nadrágot hord majd.

Korábban írtuk

Az MSZP és a Momentum válságának apropóján Bencsik András kiemelte, a baloldal az elmúlt harminc évben semmilyen értelmes társadalmi elemzést nem végzett el arról, hogy mi történik a világban, és arra milyen választ kellene adni. Gyalázkodással és üzleti tevékenységekkel voltak elfoglalva. A Momentumban azon túl, hogy megfúrtak egy nagy nemzeti álmot, mit tettek le az asztalra? – tette fel a költői kérdést. Tagadásból pedig nem lehet várat építeni, hangsúlyozta Bencsik András.