Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Mint ismert, pár napja a Jobbik két vezető politikusa kereste meg a Bors szerkesztőségét leleplező dokumentumokkal arról, hogy a pártelnök – ahogy a Bors fogalmaz „hogyan csal az Országgyűlés által neki bérelt lakással”.

Jakab Péter ezután nyilatkozatban tagadta, hogy egyáltalán ismerné a lakás bérbeadóját.

– A lakás tulajdonosa nem ismerősöm, tudtommal budapesti lakos – mondta a Blikknek.

Facebook-oldalán pedig így fogalmazott:

„Korábban egy Etele úti földszinti panelben laktam. Most tavasszal pedig valóban felköltöztem, nem a budai Várba, hanem egy Fraknó utcai panel negyedik emeletére. Eszméletlen dőzsölés. És igen, ritkán látnak ott, hisz munkavégzéshez kaptam […] Vagyis csak akkor vagyok ott – én, és nem más –, amikor Budapesten van munkám, de még akkor sem egy lakásban ülök, hanem végzem a képviselői teendőime” – írta.

A Bors ezután lekérte annak a lakásnak a tulajdoni lapját, amelyet Budapesten, a XI. kerületben, a Fraknó utcában bérel az Országgyűlés Hivatala, évi közel 3 millió forintért. A hivatalos dokumentum szerint a lakás tulajdonosa K. Emese, aki Miskolcon az Eper utcában lakik. Márpedig az Eper utca alig 3 percre van Jakab Péter miskolci otthonától.

„Hogy a Jobbik elnöke és a kamulakás tulajdonosa, valamint családjaik régi jó barátok, azt Facebook-bejegyzések, fotók, posztok tucatjai is bizonyítják. Ezeket a dokumentumokat a Bors munkatársai lementették és ügyvédi letétbe helyezték, ha a perrel fenyegetőző Jakab Péter továbbra is hazudik” – fogalmaz a Bors, hozzátéve, Novák Előd, a Jobbik volt, a Mi Hazánk jelenlegi politikusa azt írta Facebook-oldalán, „sajnos korábban is bevett volt a lakhatási támogatással való visszaélés” a Jobbikban.

Korábban írtuk