Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Kásler Miklós a tájékoztatón elmondta: a II. kerületi Baba utcai fejlesztés célja, hogy a 8-16 éves gyerekek komplex kezelését egy helyen lehessen biztosítani. Így a meglévő huszonöt rehabilitációs fekvőbetegágy mellett kialakítanak tizenkét nappali kórházi helyet is, valamint az ambuláns kapacitás kétszeresére emelését is tervezik 32 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával.

A miniszter megemlítette: az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) megszüntetése nagy hiányosságot okozott a pszichiátriai ellátásban, ezt a rendszert próbálják „apró lépésekkel” újraépíteni.

Az osztály jelenlegi helyét a II. kerületi Ali utcában 2020-ban kibővítették, az intézmény kertjében egy 40 négyzetméteres foglalkoztató épült. A mostani fejlesztés ennek a teleknek a közvetlen szomszédságában valósul meg, a kórház vagyonkezelésében lévő Baba utcai Járitz-villa épületében.

Gór Csaba, a II. kerületi önkormányzat fideszes frakcióvezetője arról beszélt, folyamatosak a fejlesztések a budai egészségügyi ellátásban. Az ellenzéki kritikákkal szemben a II., a III. és a XII. kerületben mintegy 70 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztés fejeződött be 2014 óta – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Korábban írtuk