Hirdetés

A szocialista rendszer mindent elkövetett, hogy útját állja terveinek: meghurcolták, kitiltották az ország felsőoktatási intézményeiből. 1978-ban titokban szerzetesi fogadalmat tett, tanulmányait csak 1979-ben fejezhette be, gyógypedagógus lett.

1982-ben sikerült elindítania a Szent Anna Otthont a felső-vízivárosi Szent Anna-plébánián. Abban az időben ez az egy intézmény foglalkozott halmozottan sérült, vak, látássérült, gyakran állami gondozott gyerekekkel. Barbara Bush, az akkori amerikai elnök felesége járt közbe, hogy az intézmény önálló épületet kapjon. Kalkuttai Teréz anya személyesen adott lelki támogatást mindehhez.

Negyvenévnyi, a helyszíneket és a létszámot is érintő örvendetes bővülés után Anna nővér 2021. január 13-án Covid-fertőzés áldozata lett. Halálával sok gyermek az „Édesanyját” veszítette el.

A Fehér Anna Nővér Látássérülteket Támogató Alapítvány fő célja, hogy Anna nővér áldozatos munkájának, Krisztus iránti elkötelezettségének emléket állítson. Ezért minden évben, Anna nővér születésnapján egy érte mondott szentmisét követően Gyógypedagógiai díjak átadására kerül sor.

Idén ez alkalommal szentelik és avatják fel a Szent Anna-templom Fő utcai homlokzatán a Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrászművész által készített domborművet, emléket állítva Anna nővérnek.

Korábban írtuk

A megemlékezés programja: 16.30-kor a Fehér Anna-emlékdombormű avatása (felavatja Süllei László érseki általános helynök és Dr. Békeffy Magdolna, a Fehér Anna Nővér Látássérülteket Támogató Alapítvány elnöke), 17.00-kor emlékmise, 18.00-kor megemlékező ünnepség, 19.00-kor agapé.