Fotó: ShutterStock.com/Legat33
Hirdetés

Azt írták: a feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz.

A szervezők az ország minden részéből várják azon három plusz egy tagú csapatok nevezését, amelyek – a versenykiírásban megadott szempontok alapján – vállalják egy felnőtteknek szánt háromfogásos ebéd megtervezését, elkészítését és tálalását.

A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.

A résztvevőknek – az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett – törekedniük kell az ételek korszerűsítésére, az étkezési kultúra fejlesztésére, valamint a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére.

Korábban írtuk

A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához a versenyzők a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe – írták.

Az immár nyolcadik alkalommal megvalósuló közétkeztetési szakácsversenyt a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nébih közösen szervezi.

A többfordulós verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és Oravecz Márton, a Nébih elnöke.