Úgy tűnik, a választók nem értenek egyet a fizetős egészségügy ötletével vagy a rezsicsökkentés bírálatával. Márki-Zay Péter támogatottsága ugyanis hónapok óta egyre csökken, míg Orbán Viktoré most a legmagasabb, mióta az e-benchmark havi felmérést készít a Demokrata megbízásából.

Hirdetés

Bár a baloldal minimálisan erősödött december óta, de csakúgy, mint az előző négy hónapban, a Fidesz–KDNP magabiztosan vezet az ellenzéki szivárványkoalíció előtt. Ha viszont a baloldal külön indulna a választáson, akkor továbbra is csak a Demokratikus Koalíció bejutása lenne biztos. 

A Gyurcsány-pártnál sem lehetnek azonban nyugodtak, hiszen támogatottságuk messze elmarad az őszitől. Ami pedig a legnagyobb változást jelenti a korábbiakhoz képest, hogy felmérésünkben a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az ötszázalékos határt, vagyis jelen pillanatban nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a viccpárt is bejut az Országgyűlésbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy továbbra sincs kormányváltó hangulat: a válaszadók között többségben vannak azok, akik szerint nem lenne jó az országnak, ha más párt vagy pártszövetség venné át a kormányzást.

Részletes adatok az alábbi galériában – nagyobb képért kattintson az ábrára

Korábbi felméréseink ITT olvashatók.

Korábban írtuk