„Karácsony Gergely egyik nap még csőddel fenyeget, a másikon már két kézzel szórná a pénzt” – reagált Fidesz-KDNP budapesti frakciója a Facebookon a Főpolgármesteri Hivatal hétfői közlésére, miszerint elindul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés, amelyben ismét egymilliárd forintot fordítanak a budapestiek ötleteinek megvalósítására.

Hirdetés

A fővárosi Fidesz-KDNP azt írta: még az előző pályázatok vállalásai sem teljesültek, azonban a baloldali városvezetés továbbra is képtelen észrevenni, hogy melyek Budapest valós problémái. „Térdig járunk a szemétben és a koszban, sztrájkkal fenyegetőznek a közműholding munkatársai, sorra lakoltatják ki a baloldali vezetésű önkormányzatok a nehéz helyzetbe került embereket, ezek orvoslása helyett azonban óriás sakktáblát vagy japánkertet kérhetnek tőlük a budapestiek!” – fogalmaztak a bejegyzésben.

A főváros kormánypárti képviselőcsoportja hangsúlyozta: súlyos milliókba kerül maga a pályázat lebonyolítása is, amelyen egymilliárd forint sorsa a tét. „Elég a blőd ötletekből, ennek a pénznek a válság idején jobb helyet is lehetne találni! – szólítottak fel.

Korábban írtuk