A nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) online sajtótájékoztatójára reagált, amely az Európai Unión kívüli vendégmunkások „törvénytelen behozásának” tiltását sürgette.

Hirdetés

Közleményében a Fidesz úgy fogalmazott: Gyurcsányék és a dollárbaloldal a felelőtlen kijelentéseikkel, és tájékozatlanságukkal ismét megpróbálják megtéveszteni a magyar embereket.

„Gyurcsány emberei nem elég, hogy korábban még amellett érveltek, hogy Magyarország jól járna messziről jött emberek befogadásával, a dollárbaloldal emberei tavaly támogatták a migránsok kvóta szerinti elosztását is”

– írták.Hozzátették: Dobrev Klára az Európai Parlamentben megszavazta a migránsok beengedését és migráns táborok létrehozását előíró összes brüsszeli javaslatot.

Úgy folytatták: nem elég, hogy Gyurcsányék az illegális migránsokkal együtt a terrorizmust is beengednék Magyarországra, most törvénytelenül betelepített vendégmunkásokkal riogatják a magyar embereket.

Korábban írtuk

„A Fidesz-KDNP egyetért Magyarország kormányának azon intézkedésével, hogy az új idegenrendészeti törvény még erőteljesebb és még szigorúbb garanciákat nyújt a magyar munkahelyek védelme érdekében, hiszen a cél a magyar emberek, és a magyar munkahelyek megvédése”

– hangsúlyozták a közleményben, amely rámutatott, hogy külföldi munkaerőt kizárólag akkor lehet alkalmazni, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

Kitértek arra is, hogy a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országból érkező munkavállalók számát törvény határozza meg. Ennek mértéke 2023-ban 62 ezer fő volt. Ezt a számot egyszer sem haladta meg a harmadik országból érkező munkavállalók száma, ami összhangban van az érvényben lévő jogszabályokkal – írták.

A Fidesz arra kérte Gyurcsány Ferenc pártját, hogy „tájékozatlanság vagy hozzáértés hiányában ne szólaljon meg és ne vezesse félre a nyilvánosságot!