Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (archív)
Hirdetés

A közlemény szerint az Egészséges Budapest Programnak (EBP) köszönhetően az óbudai lakosok mostantól még magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek.

Felidézték, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által meghirdetett új egészségkultúra eredményességéhez járulnak hozzá az EBP fejlesztései, és 2019 óta a fejlesztési program gyorsabb és hatékonyabb szakaszba lépett. Ennek nyomán számos kórház és szakrendelő újul meg a lakosság számára is érzékelhető módon a fővárosban és Pest megyében.

A kormány korábbi döntése értelmében a Budapest III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet komplex eszköz- és infrastrukturális fejlesztéséhez több mint ötmilliárd forinttal járul hozzá, javítva az intézmény orvosiműszer-ellátottságát, valamint tovább növelve a betegelégedettséget. Ennek keretében már 2019-ben mintegy 167 millió forintért vásároltak orvostechnológiai eszközöket és berendezéseket az intézménybe.

A fejlesztés részeként a szakrendelő idén augusztusban további közel kétszáz millió forint értékű orvostechnológiai és informatikai eszközzel, illetve a betegellátáshoz szükséges bútorzattal gyarapodott. Ennek részeként új, modern felszereléssel gazdagodott többek között a bőrgyógyászat, a kardiológia és az urológia, ahol a beszerzett vizsgálati eszközök lehetővé teszik, hogy csökkenjen az egy betegre fordított vizsgálati idő és a várakozási idő. A szemészeti szakrendelés ugyancsak számos fejlett eszközzel bővült, aminek eredményeként a betegek már helyben is igénybe vehetnek olyan vizsgálatokat és kezeléseket, amelyekre az intézményben eddig nem, vagy csak korlátozottan nyílt lehetőségük.

Korábban írtuk

A radiológiai szakterület eszközparkja szintén a kor igényeinek megfelelően áll majd rendelkezésre, és az egynapos sebészeten további műtéttípusok is elvégezhetők lesznek a jövőben. Mivel az intézmény egészségügyi szolgáltatásai közül a fizikoterápiát veszi igénybe a legtöbb páciens, ezért az eszközpark megújítása és az új berendezések beszerzése ezen a területen ugyancsak elengedhetetlen volt – olvasható a közleményben.

A közlemény kitér arra, hogy a komplex fejlesztési koncepció eredményeként a kerületben kiegyenlített kistérségi ellátás jöhet létre, így a jövőben a III. kerület egészségügyi intézményei is maradéktalanul el tudják látni az itt lakókat, akiknek nem kell máshol igénybe venni az egyes vizsgálatokat.