A képviselő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy múlt héten az uniós tanács „konszenzus helyett, puccsszerűen, minősített többséggel”, általános megközelítést fogadott el a menekültügyi reformokkal kapcsolatban. Véleménye szerint az abban szereplő kötelező migránskvóta újabb ösztönzést, „meghívót” jelent majd az Európába a bevándorlóknak, „hiszen azt látják, hogy szét lesznek osztva a tagállamok között, és a visszatérítés nem működik, és gyakorlatilag soha nem is működött.

Hirdetés

Gál Kinga hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak a kötelező kvótákra való fókuszálás helyett nyíltan ki kell mondani, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, és a külső határok védelmének megerősítésére kell törekednie.

”Azonban, ennek az ellenkezője történik, az EU nem tanul a 2015-ös migránsválság óta elkövetett hibáiból, és ismét lábon lövi magát. Magyarország számára azonban ez a megközelítés elfogadhatatlan, és minden erejével küzdeni fog ellene, mert a magyarok már a nemzeti konzultáció során is azt nyilatkozták, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni és maguk szeretnék eldönteni kivel éljenek együtt az országban„ -hangoztatta.

A képviselő arra is rámutatott, hogy az ukrajnai háború tovább eszkalálódik, a további pusztítás elkerülése, és a emberéletek megmentése végett fegyverszünetre lenne szükség, hogy béketárgyalások kezdődhessenek amelyek elvezetnek majd a tartós békéhez.

Korábban írtuk