A Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte: az Országgyűlés tavasszal elfogadta az Európai Bizottsággal egyeztetett igazságügyi csomagot. Ennek ellenére Brüsszel tovább akadályozza, hogy hazánk hozzájuthasson a minket megillető forrásokhoz.

Hirdetés

„Méltatlan módon húzzák az időt és tesznek föl egészen nevetséges és súlytalan kérdéseket” – tette hozzá.

Gulyás Gergely meggyőződése, ha a lengyelországi választásokon a jelenleg is kormányzó koalíció pártjai nyernek, akkor a magyar igazságszolgáltatás hirtelen függetlenné válik és ezt a bizottság is elfogadja majd.

„Ennek a vitának semmi köze a joghoz, nyers, brutális hatalmi küzdelem van” – szögezte le.

Korábban írtuk

A kancelláriaminiszter szerint, ha a jelenlegi a Morawiecki-kormány helyett a Donald Tusk vezette Polgári Platform kerülne hatalomra Lengyelországban, akkor nem maradna Európában olyan kormány, amelyre Magyarország egy kiélezett vitában számíthatna. 

Az Egyesült Államok hosszú évek óta nyíltan beavatkozik a magyar belpolitikai életbe. A Magyar Nemzetnek az idehaza működő amerikai polipot bemutató cikksorozatával kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta: a külföldről érkező források nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A tárcavezető kiemelte, senki nem gondolhatja, hogy csak úgy, emberbaráti szeretetből támogatja valaki a baloldali ellenzéket.

Az, hogy több mint 3 milliárd forintot Amerikából folyósítsanak annak érdekében, hogy a választásokon az ellenzék jobban szerepelhessen, adott esetben megnyerje a választást és kormányra kerülhessen, ez olyan botrány, hogy azoknak semelyik, a saját szuverenitására adó ország közéletében nem lenne szabad, hogy helye legyen még, akik ezeknek a pénzeknek a kiosztásában, átvételében és felhasználásában közreműködtek – mutatott rá.