Mint ahogyan a fizikából tudjuk, a Föld egy olyan természetes mágnes, melynek két pólusa, vagyis az északi és déli sarka között vándorol a mágneses energia. De nemcsak az energia, hanem maguk a pólusok is változtatják a helyüket, gyengítve a Föld mágneses erejét: egy japán kutató véleménye szerint az utóbbi ötszáz évben legalább ötven százalékkal. Ez a csökkenő energiaszint tehető nagy részben felelőssé az új betegségek megjelenéséért, illetve terjedéséért. No meg maga az ember is, aki ennek a hasznos energiának az áramlását leblokkolja a betonelemekből készült házakkal, a gigantikus méretű felhőkarcolókkal, a vasbeton- és acélszerkezetekkel, a rengeteg közlekedési eszközzel földön, égen. Többek között a mágneses mező hiányának, a stressznek, a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak a következményeként sejtjeink energiahiányos állapotba kerülnek, mi pedig betegek leszünk.

Az emberiség már ősidők óta ismeri a mágnes gyógyító erejét. Hajdanán a rontás elleni védelem ellenszereként amulett formájában viselték. Kései utódja, a vérnyomást szabályozó mágneskarkötő divatékszerré vált. A mágnes különleges hatásáról, amely azóta is élénken foglalkoztatja a tudósokat, elsőként Arisztotelész, görög filozófus számolt be Kr. e. a III. században. A japánok széles körben kutatták a mágnes emberi szervezetre gyakorolt hatását. Az egyik görög egyetem kutatója több tanulmányában is beszámolt arról, hogy a váltakozó mágneses mezők eredményesen használhatók a Parkinson-kórban, illetve a sclerosis multiplexben szenvedő betegek gyógyításában. Ezek ugyanis a tobozmirigyre hatva gátolják a melatoninkiválasztást (a melatonin az alvás és az ébrenlét ciklusát szabályozó hormon – a szerk.) és csökkentik a vércukorszintet.

Molnár Marian természetgyógyász néhány évvel ezelőtt egy, a témával foglalkozó bemutatón érzett rá a terápiában és az alkalmazására kifejlesztett készülékben rejlő sokrétű lehetőségre. – Nem a pénz, nem a haszon motivált, hanem az, hogy miként segíthetnék az embereken – mondja. Azóta alkalmazza az MCR-t, vagyis a sejteknek mágneses erőtérrel történő regenerálását otthon, a családja, valamint a hozzáfordulók körében, mégpedig egy különleges, az elektromágneses erőket létrehozó készülék alkalmazásával.

A sejtek mágneses erőtérrel történő regenerálása a természet gyógyító mechanizmusán alapszik, és rendkívül széles körben alkalmazható. E szelíd gyógymód hatására, az alacsony frekvenciájú mágneses erőtér hasznosítása révén az anyagcsere felgyorsul. Az MCR oldja a stresszt, semlegesíti a káros környezeti hatásokat, mozgósítja a szervezet saját energiáit, méregteleníti és újjáépíti a sejteket. Javítja a vérellátást, testünk így több oxigénhez és tápanyaghoz jut, s ezek együttesen mind-mind gyorsítják a regenerációs folyamatokat.

– Szervezetünk 70 százalékát víz alkotja, mely nagy részben ionokat tartalmaz. Ez utóbbiak a töltésük függvényében reagálnak a mágneses erőtérre és a létrehozott mágneses erővonalak mentén csoportosulnak. Amikor az ionok töltésükkel együtt mozgásba lendülnek, elektromos áramot állítanak elő, melyek jól érzékelhetők az EKG- és az EEG-vizsgálatok során is. Az elektromos erő polarizációs hatására a sejtmembránon ioncsatornák nyílnak meg, a sejtek táplálása javul, ezáltal ellenállóbbakká válnak. Normális körülmények között ezt az energiát önmagukból állítják elő, a mágneseserőtér-kezelés ettől az erőfeszítéstől kíméli meg az energiahiányos sejteket – magyarázza Molnár Marian. – A készülék, amit e célra használunk, jelenleg a legkorszerűbb. Olyan világszabadalom, amely újabb és újabb programokkal bővíthető anélkül, hogy az alapgéphez hozzá kellene nyúlni. Öt éve fejlesztette ki egy neves osztrák klinika vezető orvosa, a linzi Bioelektronikai Orvostudományi Intézet Tudományos Tanácsának elnöke és munkatársnője, akik lassan húsz esztendeje maguk is alkalmazzák a mágneses térrel végzett regenerálást. Magyarországi bevezetése előtt a Pécsi Orvostudományi Egyetem Érsebészeti Klinikáján tesztelték. A tudósok a modern biofizikai kutatást ötvözték a számítógépes technikával, azt alapul véve, hogy mivel minden sejtünknek megvan a maga rezgéstartománya, így más frekvenciájú mágneses mezővel meg lehet „szólítani” az egyes szerveket alkotó sejteket. A pulzáló mágnesterápia testazonos bioelektromos jel küldésével, 0,3 és 300 Hz közötti frekvenciatartományban, a teljes test 8 perces kezelése után biztosítja összes, vagyis kb. 70 billiónyi sejtünk tökéletes anyagcseréjét. Ez azért fontos, mert a sejtek úgy működnek, mint egy mini erőmű, vagyis energiával, ami a tápanyagoknak és az ásványi sóknak oxigén segítségével történő elégetése révén keletkezik. A sejt anyagcseréje során a sejtből salakanyagok, valamint víz és szén-dioxid távozik. Baj akkor van, ha az optimális rezgés nincsen meg, de ilyenkor sem kell megijedni! Mágnesterápia segítségével visszaállítható az optimális biológiai egyensúly, mivel a lüktető mágneses tér felerősíti a test energiáit, az ép sejteket pedig stimulálja.

A kezelőprogramok időtartama 8 és 24 perc, felépítésük az ember bioritmusától függ. Nyolcperces mágneseserőtér-kezelés 60-90 perces átlagos testmozgásnak felel meg, annyi különbséggel, hogy a kezelés után kevésbé érezzük magunkat fáradtnak. A kezeléseket a Föld mágneses térerejét meg nem haladó mértékű, ártalmatlanul kicsiny térerő alkalmazásával végezzük az egész testen vagy csak az egyes testtájakon. Mindez úgy zajlik, hogy a páciens felöltözve egy különleges matracra fekszik, amelyben egy számítógép által irányított erőtér alakul ki, ez utóbbi „végzi” a kezelést.

Molnár Marian külön hangsúlyozza: a mágnesterápia olyan szelíd, alternatív gyógymód, amelynek nincs kockázata és mellékhatása. Kiváló a betegségek megelőzésére, a szervezet méregtelenítésére, a testi-lelki egyensúly megőrzésére, visszaállítására. Vitalizál, energiát ad. Pozitív hatása már néhány kezelés után érezhető. Időseknél és gyermekeknél egyaránt alkalmazható.

– Azt szeretném tudatosítani az emberekben: manapság, amikor sajnos nincsen reményünk a normális életmódra, hiszen a környezetünk szennyezett, ételeink tele vannak mesterséges anyagokkal, színezékekkel, ízfokozókkal, tartósítószerekkel, mindent el kell követnünk egészségünk megtartásáért, szervezetünk regenerálásért. A betegségek megelőzése sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a gyógyításuk. Az egészséges életmód, a reformtáplálkozás mit sem ér, ha nem jók az alapok, ha a szervezetünk tele van méreganyagokkal. Éppen ezért minden otthonban elkelne egy készülék. Nálunk már több éve „családtag” az MCR. Vele ébredünk és vele fekszünk. Naponta kétszer nyolcperces kezelés és teljes erővel pöröghet tovább a mókuskerék!