Hirdetés

Gyurcsány Ferenc (DK) azt mondta: Orbán Viktor „radikális szélsőjobboldali kormánya” eljátszotta az ország becsületét, felélte tartalékjait. Szerinte a kormánypártok olyan Magyarországot hoztak létre, ahol a nemzet vagyonának harmadát a lakosság leggazdagabb egy százaléka tartja kézben. Mindeközben a közterhek nagyobb részét a megélhetéssel küzdők állják – fűzte hozzá.

Tavaly az emberek egyhavi jövedelmüket vesztették el az infláció miatt, és beköszöntött az élelmiszerszegénység korszaka – vélekedett.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: az „Európa-rekorder” inflációt nem a háború és nem a szankciók okozták, az az Orbán-kormány „tehetségtelenségének, alkalmatlanságának a jele és az ára”.

A DK szerint mást kell csinálni, ideje az élettel és az emberekkel foglalkozni – jelentette ki.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában hangsúlyozta: nemcsak Magyarország, hanem Európa nehézségeit is a háború és az arra adott rossz válaszok okozzák.

Összehasonlítva a baloldal és a jobboldal válságkezelését, azt mondta: a gazdaság az előbbinél hét százalékkal csökkent, míg tavaly csaknem öt százalékkal nőtt.

Az államtitkár azt kérte az ellenzéki politikustól, hogy minden lehetséges eszközzel lépjen fel az ellen, hogy külföldről finanszírozzák a baloldali pártokat, ne követelje polgármestereitől, hogy hadakozzanak a kormánnyal, illetve magyar képviselőként ne dolgozzanak hazájuk ellen az uniós források megszerzése ügyében.

Korábban írtuk