Gyurcsány hatalmáról zengenek ódákat a baloldali propagandalapok

Hirdetés

A régi indexesek Telex nevű propagandaoldala május közepén hosszas cikket írt arról, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal igazi vezére.

A blog többek között ismertetett egy történetet arról, hogy a választási kampányban volt egy belső levelezési felülete a baloldali pártelnököknek. Az „Elnökök„ elnevezésű Signal-csoportban április 4-én Márki-Zay Péter kapott egy olyan értesítést, hogy ”Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból.„

Mint később kiderült, Gyurcsány nem csak a virtuális térben tette ki Márki-Zay-t, hanem a valóságban is. Röviddel a Telex cikke után egy másik balos propagandaoldal is nagyon hasonló írással jelentkezett, nyilván nem véletlenül kapták fel most ennyire a témát, hogy hetente közölnek ezzel kapcsolatban cikkeket.

A 24.hu arról számolt be, hogy ”a háború második hetében az ellenzéki kormányfőjelölt és Gyurcsány Ferenc úgy összeveszett a program egyik részletkérdésén, hogy a DK elnöke faképnél hagyta Márki-Zayt, akit előbb jól kiosztott„. Szintén kiemelik, hogy Gyurcsány Ferenc többször káromkodott és összességében minősíthetetlen stílusban beszélt Márki-Zay-jal, ezzel akarta érzékeltetni, hogy ki az igazi főnök. Szó szerint azt kérdezte tőle: mit képzelsz magadról?

Korábban írtuk

De nem ez az első eset, hogy Gyurcsány mások megalázásával és a szövetségesei félelemben tartásával éri el céljait.

Gyurcsány Ferenc így tette bohóccá Jakab Pétert

A Jobbikon belül 2020 januárjában a tisztújítás előtt kezdődött komoly belháború. Akkor néhány politikus szervezeten belüli mozgósítással próbálta meg elkerülni, hogy a Jobbik teljes mértékben balra tolódjon, azonban ez a kísérlet elbukott. Jakab Péter a megválasztását követően azonnal jelezte, hogy a baloldali pártok összefogására van szükség ahhoz, hogy meg tudják nyerni a 2022-es országgyűlési választásokat, vagyis itt már a pártelnök egyértelműen a baloldal részeként tekintett a Jobbikra.

Ennek következtében a párt aktivistahálózatában súlyos veszteségek keletkeztek, a legtöbb távozó politikus és a magukat feloszlató csoportok jelentős arányban a Jobbik DK-hoz és a baloldalhoz való közeledését jelölték meg okként. Jakab Péter erre természetesen számított, hiszen egy kiszivárgott hangfelvételen pontosan arról beszélt, hogy minden bizonnyal a Jobbik balosodása miatt lesznek távozók, viszont Jakabot mindez nem érdekelte, hajlandó volt feláldozni pártját annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc politikai céljait teljesítse.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.