Miniszterelnök úr, ön egy hazaáruló! Legalább mondja meg, mennyit pénzt kap ön vagy az ön családja azért, hogy kiárusítja a saját hazáját a Kínai Kommunista Pártnak!

Miniszterelnök úr, ön egy hazaáruló! Legalább mondja meg, mennyi pénzt kap ön vagy az ön családja azért, hogy kiárusítja a saját hazáját a Kínai Kommunista Pártnak! – Azonnali kérdésem Orbán Viktorhoz a parlamentben #Párbeszéd #99kontra1

Posted by Szabó Tímea on Monday, May 31, 2021
Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt mondta, hogy a miniszterelnök már a kezdetektől hazudott a budapesti diákvárosról és a Fudan Egyetemről. Felidézte, a diákvárosról kötött megállapodást, amelyben szerinte egyetlen szó sincs a 450 milliárdos hitelről, a Fudan Egyetemről, Magyarország a Kínai Kommunista Pártnak történő teljes kiárusításáról – tette hozzá.

Elmondta, a jövő évi költségvetésben 453 milliárd forintot különítettek el a teljes magyar felsőoktatásra, miközben a Kínai Kommunista Párt egy egyetemére 540 milliárdot fordítanak.

Mennyit kap a miniszterelnök vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? – kérdezte.

Orbán Viktor közölte, ő még nem tartott a Fudan Egyetemen előadást, de Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke és Soros György magyar származású amerikai üzletember már igen. A miniszterelnök hozzátette: „a Fudan Egyetem jelen pillanatban itt van Magyarországon”, a közgazdaságtudományi egyetemen. A kínai egyetem egy olyan megállapodás alapján van itt, amelyet ő kötött a kínai kormánnyal – mondta a kormányfő.

Korábban írtuk

Elmondta, a kormány egyetemvárost épít, amelyben megépül minden, amit vállaltak.

Orbán Viktor a költségekről szólva azt mondta, jelenleg a koncepciótervezetnél tartanak. Az ellenzék kicsit előreszaladt, össze-vissza beszél százmilliárdokról, ez „merő zagyvaság” – fogalmazott, ködszurkálásnak, ködevésnek, hangulatkeltésnek nevezve az elhangzottakat.

Hozzátette: még tervek sincsenek, ha lesznek, akkor lehet majd beszélni az egyetemváros építési költségeiről, hogy mennyi ebből a kollégium, mennyi ebből az oktatási részleg.

Orbán Viktor kijelentette: végső döntést akkor hoznak, ha látják a terveket és a költségvetést. Megjegyezte azt is, hogy ezermilliárd forintot költenek az egyetemek fejlesztésére a következő évben.

Szabó Tímea felidézte, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta, egy nemzetet karddal vagy adóssággal lehet leigázni. Orbán Viktor most adóssággal igázza le Magyarországot, a saját hazáját – közölte. Miniszterelnök úr, ön egy hazaáruló – fogalmazott, ekkor az elnöklő Latorcai János megvonta tőle a szót.

A képviselő feltartott egy táblát, amelyen az volt olvasható, hogy „Orbán Viktor hét meséje”, és a miniszterelnök által korábban elmondott idézeteket írtak rá. A tábla ahhoz hasonló, mint amilyen a kormányfő dolgozószobájában van „Magyarország hét törvénye” felirattal. A képviselő a táblát odavitte Orbán Viktorhoz, de a miniszterelnök nem vette át, azt Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető vitte el.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, a kémkedés, hírszerzés kérdését fel lehet vetni a kínai, de bármely más egyetemmel kapcsolatban is. Szerinte tévedés azt hinni, hogy a hírszerzés és a befolyásszerzés keleti dolog, az a nemzetközi élet szerves része.

Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek, azok a parlament ellenőrzése alatt működnek és képesek arra, hogy akár a nyugati, akár a keleti befolyásolási kísérletekkel szemben megvédjék az országot – mondta.

Szabó Tímea nagyon büszke pitiáner akciójára, Facebook-oldalára egy fotót is kitett a kis táblájával, ami állítása szerint egy ajándék tükör a kormányfő születésnapjára:

Ma van Orbán Viktor születésnapja! 🎂 Ennek örömére ma a parlamentben átadtam neki egy ajándékot: egy tükröt, amelyen az…

Posted by Szabó Tímea on Monday, May 31, 2021