Meghosszabbított határidőig, 2012. augusztus 27-éig várják a kézművesek jelentkezését a szervezők. A mintegy 120 férőhelyre máris kétszeres a túljelentkezés. A jelentkezők pályamunkáit most is szakmai zsűri értékeli és választja majd ki.

Idén is sok újdonsággal várja a Főváros Karácsonyi Vására a látogatókat. Számtalan külföldi turista kifejezetten a vásár miatt érkezik Budapestre.

A hagyományos gasztronómiai finomságok mellett ebben az évben nagyobb hangsúly kerül a kulturális sokszínűségre. Idén is lesz díszvendég város, amely bemutatkozik hagyományaival, kínálatával. A vásár kísérőprogramjaként hagyományőrző együttesek, táncosok, zenészek szórakoztatják majd a látogatókat. 2012-ben folytatódik a tavaly újdonságként debütáló épületvetítés, de számítanak a finn Mikulás látogatására is. A tér berendezése idén megújul, a kézműves vásár, a vendéglátó pavilonok és a házikók egy nem mindennapi varázskertet ölelnek majd körül, ahol mesés hangulat várja a vendégeket.

A rendezvény weboldala, a www.budapestinfo.hu/xmas folyamatosan tájékoztat a programkínálatról, várhatóan a nyár végén kerül fel a részletes ismertető. Addig is ez az oldal tartalmazza a felhívásokat, pályázatokat, így többek között a kézművesek részére a jelentkezési lapot és pályázati kiírást is.