Fotó: Hír TV, képernyőkép
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, pénteken a Hír TV hozta nyilvánosságra azokat a képi és hangfelvételeket, amelyeken Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő látható és hallható. A politikus az egyik videófelvétel tanúsága szerint fehér port készített elő: a ventilátor előtt szárította, majd bankkártyájával porciózta ki az anyagot.

A Hír TV Informátor című műsora több részletet is megosztott tegnap este a felvételekből, a Magyar Nemzet pedig – amint az a napilap mai írásából kiderül – a következő napokban folytatja a felvételek ismertetését.

„Az anyagokon a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélnek szocialista politikusok” – írja a Magyar Nemzet.

– Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. Az is igaz, aki jól csinálja, nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, külső vállalkozóktól jön vissza. Ahol a pénz feletti osztásról döntenek, ott a hatalom, ott a pénz, ott az erő. Ez az egész párbaj. Nem lehet másképp csinálni

– fogalmazott Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételek egyikén.

A politikus, aki a hanganyagok főszereplője, képviselőként a XIX. kerületi önkormányzat várospolitikai, városüzemeltetési bizottságának elnöke, a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Gajda Péter polgármester bizalmasa, barátja, akivel közösen járnak síelni és heti rendszerességgel focizni is. A felvételeken, írja a Magyar Nemzet, a legtöbb meghatározó információ az ő szájából hangzik el.

Hozzáteszik: a rögzített hanganyagokon több különálló beszélgetés hallható változatos helyszíneken, így sörözőkben, éttermekben, lakásokban és még horgászat közben is folytak a párbeszédek az „üzletről” és a politikáról, ami Gajda Péter bizalmasa szerint egy és ugyanaz.

A napilap szerint a felvételeket idén július és augusztus között készítette valaki, aki rendszeresen részt vett a kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő görbe estéin, és bizalmi viszonyban voltak. 

„A videó­kat vélhetően okos­órával rögzítették, a hangokat pedig szintén ilyen eszközzel, valamint telefonnal vették fel. Az anyagok minősége arra utal, hogy nem titkosszolgálati akció során készültek a felvételek, azt valószínűleg egy – akár csak igazságérzetében – sértett fél készítette, akinek motivációi ismeretlenek” – írja a Magyar Nemzet.

A cikk folytatásában – ami itt érhető el – szó esik arról, miért kellett a kerületnek 1,2 milliárd forintnyi hitelt felvennie, valamint idézik a felvételen Krinyóként emlegetett Kránitz Krisztián – XIX. kerületi önkormányzati képviselő, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz) igazgatója – anyagi helyzetéről, meggazdagodásáról szóló részeket is.

– Krisztián már mondta, hogy nyugdíjba mehet, mert megkereste, amit akart

– hangzik el a felvételen.

– Figyelj, tudod, hogy milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot?

Az Informátor tegnap esti adása:

A Magyar Nemzet egyébként megkereste az érintetteket, akik közül lapzártáig Gajda Péter polgármestert érték el.

– A felvétel alapján, amit ott láttam vagy hát nem láttam, mert elég rossz minőségű, nem ismertem fel se képpel, se hanggal Lackner Csabát – mondta Gajda.

Lacknert az Indexnek sikerült utolérnie pénteken délután, aki meglepődve jelentette ki, hogy tőlük hallott először a felvételről. A képviselő azt mondta, nem emlékszik arra, hogy bármikor ilyeneket mondott és arra sem, hogy kokainozott volna.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható.