Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket. Abban nem lenne hírérték. De ha netán diktálták…

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 11. Mai 2020
Hirdetés

Karácsony Gergely szerint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn „lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról”.

„Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség” – fogalmazott a főpolgármester.

Mint írta, Kovács Zoltán közlése szerint az újranyitás a fővárosi idősotthonokban elhunytak számától függ. Ezt Karácsony Gergely különösnek nevezte, mert éppen hétfőn derült ki, hogy „vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak”. „Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat? Ugye nem?” – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Korábban írtuk