Több százmillió forintot költött csak idén tanácsadókra a Karácsony Gergely vezette Városháza – tudta meg az Origo. Miközben több száz embert tettek az utcára a fővárosi közműcégeknél, addig az elérhető adatok alapján egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a tanácsadók létszáma a Fővárosi Önkormányzatnál. Egy tanácsadó egyébként éves szinten átlagosan több mint bruttó 7,5 milliót tesz zsebre, miközben az elvégzett tevékenységről nem kell beszámolót készítenie. Miközben lassan két hónapja a Városháza titokban tervezett eladásától hangos a sajtó, addig az is nagyban borzolja a kedélyeket a baloldal vezette önkormányzatnál, hogy Mártha Imre közművezér elképesztő módon henceg a luxuséletmódjával.

Hirdetés

Közel 400 millió forintot költött el tanácsadókra Karácsony Gergely főpolgármester és négy helyettese 2021-ben – derült ki az Origo által igényelt fővárosi közérdekű adatokból. A Számadó Tamás főjegyző által ellenjegyzett dokumentumból az is kiderült, hogy idén összesen

54 önkormányzati (fő)tanácsadót foglalkoztattak, de ebből 8 fő idén kilépett.

Fontos megjegyezni azonban azt, hogy ebből a 8 főből 1 fő 2021. december 31-ig tartó jogviszonnyal rendelkezik, tehát 47 tanácsadó töltötte ki teljesen az idei évet, így ők jogosultak voltak 12 havi fizetésre.

A dokumentumból az is kiderül, egy tanácsadó havi szinten átlagosan bruttó 636 019 forintot keresett. A levél érdekes része, hogy egyrészt azt írják benne, hogy sem Karácsony Gergely, sem négy helyettese nem alkalmaz tanácsadókat, hanem azokat a Főpolgármesteri Hivatal alkalmazza.

Korábban írtuk

A kapott adatok fényében kiszámoltuk, hogy 2021-ben mekkora összeg mehetett el tanácsadókra a Városházán. Egy tanácsadó éves szinten átlagosan bruttó 7 632 228 forintot keresett. Az idei évben 47 tanácsadó volt jogosult 12 havi fizetésre.

A 47 tanácsadó pedig a rendelkezésre álló adatok alapján bruttó 358 714 716 forintot keresett idén.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!