Az eddig beérkezett receptek Budapestről, Gyöngyösről, Mezőhegyesről, Ráckevéről, Zalaegerszegről, Nagykovácsiból és még sok-sok vidéki településről jöttek. A pályázók között akad dietetikus, ügyvéd, újságíró, édesanya, nagymama, táplálkozáskutató, vagy éppen egy aprócska étterem működtetője. Tavaly Laoszból, idén Amerikából, Floridából kaptuk a legtávolabbi pályázatot. Az izgalmas receptek között található: fermentált chiamagos zabkása házi szilvadzsemmel, kapros fermentált uborkaleves házi joghurttal, fermentált céklalében marinált tojás, böllérkáposzta, diós-rozmaringos kovászos kenyér, feta sajtos házi bazsalikomos-pestos tészta, vagy éppen fermentált citrom.

Hirdetés

Tavaly megjelentettünk egy kiadványt, melyben a díjátadón készült fotókon a kóstolásra kínált nyertes ételek is láthatók, ezt idén is megtesszük. Receptversenyünkkel arra szeretnénk ösztönözni pályázóinkat, hogy bátran kísérletezzenek, varázsoljanak és legyenek részesei egy új „tudatos és gyógyító konyhaművészet” megteremtésének! – írja a Kor Kontroll Társaság közleménye.