A fővárosi önkormányzati választások 2024-ben némileg más képet mutatnak, mint öt évvel ezelőtt, hiszen a baloldal jóval töredezettebben indul. A napokban ugyanis kiderült, hogy Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártja ráindít polgármesterjelölteket a baloldal többi baloldali aspiránsra. Sőt, a párt alelnöke, Magyar Péter fővárosi lista állítását is kilátásba helyezte – erről ír a Mandiner.

Hirdetés

Magyar Péter a baloldal embere

A nagy átverés egyre nyilvánvalóbb, hiszen több jelenség is arra utal, hogy a Tisza Párt a baloldal új reménysége az Orbán-kormánnyal szemben. A Magyar Nemzet például nemrég arról írt, Magyar Péter „lepkehálójába” a Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök alapította szervezet aktivistái akadhattak bele. A lap szerint több mint tízezer önkéntes segítheti az önjelölt politikus kampányát, akiknek az előző választáson a zavarkeltés sem okozott gondot.

Márpedig korábban szintén a Magyar Nemzet írta meg, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat, a baloldal 2022-es történelmi bukása ellenére mesés, több milliárd forintos bevételt könyvelhetett el. A nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésből kiderült, lényegében minden külföldi kampánytámogatás a cégcsoportnál landolt, de még a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához tisztázatlan forrásból befizetett félmilliárd forint is a szóban forgó vállalkozásoknál kötött ki.

Nem ez az első kapocs, amely Magyar Pétert és Bajnait összeköti. A volt miniszterelnök nevével fémjelzett datadatos csapat mér ezelőtt megjelent Magyar mozgalma körül, mindez hivatalos oldaluk adatvédelmi tájékoztatójából derült ki.

Magyar Péter 2024. március 15-ei rendezvényét olyan személyek biztosították, akik Köves Zoltánhoz kötődnek. Köves a biztonsági szakma jól ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője korábban, 2022-ben a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott, a vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi-féle amerikai kör dollárjainak egy része ért oda.

Korábban írtuk

Szintén beszédes, hogy a Tűzfalcsoport kutatása szerint Magyar Péter egyesülete összeköthető Duda Éva koreográfussal, aki nem más, mint a baloldali színész-aktivista Molnár Áron (Noár) házastársa.

Magyar Péter mások életét is veszélyeztette vezetés közben

Varga Judit válása először még nem került be a legolvasottabb hírek közé, ám most úgy tűnik, volt férje minden erejével igyekszik politikai eszközökkel személyes bosszút állni. Legalábbis Varga Judit Frizbinek adott interjújában ezt állította, a Mandiner által nyilvánosságra hozott rendőrségi jegyzőköny pedig ezt látszik alátámasztani. Varga Judit bántalmazásról is mesélt az ATV műsorában. A rendőrségi jegyzőkönyvbő pedig többek között kiderült, hogy Magyar mások életét is veszélyeztette vezetés közben, mikor meg akarta akadályozni, hogy felesége Miskolcra vigye közös gyermekeiket.

Varga Judit igazságügyi miniszter volt ekkor még, Magyar Péter éppen ezért azzal zsarolta veszekedéseikkor, hogy megbuktatja az Orbán-kormányt hangfelvételekkel, amelyet róla készített.

Folyamatosan tüntetéseket szervez Magyar Péter

Magyar Péter nyilvánosságra is hozott egy hangfelvételt, azóta pedig folyamatosan tüntetéseket szervez és a kormány lemondását kezdte követelni. Az egyik ilyen tüntetésük alkalmával az is előfordult, hogy Magyar hívei ordítoztak és riportereket inzultáltak.

Miután nyilvánosságra kerültek a Magyar Péter Varga Judittal szembeni viselkedéséről szóló történetek, szakértők egymás után mondták el véleményüket a családon belüli erőszakról. Magyar Péter párkapcsolati erőszak botrányáról Hal Melinda például elmondta, nem tesz túl jót egy kapcsolatnak, ha valaki a másik tudta nélkül készít hangfelvételt. De megszólalt a család több ismerőse is, egyikük elárulta, egy országosan ismert pszichiátertől kért segítséget Magyar Péter viselkedése miatt. Bár sokan úgy ítélik meg, Magyar Péter bántalmazó, azt a Tisza Párt alelnöke tagadja, hogy feleségverő lenne.

Javában zajlik a kampány az EP-választásokra

Magyar Péter kampánya az európai parlamenti választásokra már javában zajlik, bár korábban még az is szóba jött, hogy Magyar Péter pártja lecsúszik a választásról. Most viszont már szinte biztos, hogy nem lesz EP-választás Magyar Péter nélkül, hiszen leadták a szükséges ajánlásokat megelőzve a baloldal többi pártját. A közvéleménykutató ráadásul azt mérik, Magyar Péter EP-választásokon mutatott eredménye is meg fogja előzni a régi baloldali pártokét.

A baloldal új reménysége mögé nemrég több régi, kormányellenességéről ismert közszereplő is beállt. Olyanok, mint

  • Balázs Péter,
  • Bárándy Péter,
  • Bod Péter Ákos,
  • Holoda Attila,
  • Jeszenszky Géza,
  • Kajdi József,
  • Katona Tamás,
  • Pálinkás József,
  • Pusztai Erzsébet,
  • Raskó György
  • és Gábor Péter.

De feltételezhető, hogy nem csak ilyen értelemben és nem csak belföldi szereplők álltak be a baloldal új reménysége mögé. A Magyar Péter dollárbaloldalhoz fűződő kapcsolatai is erre engednek következtetni, de egy nyilatkozatában Magyar Péter barátnője is elszólta magát, amikor azt mondta, külföldiek is részt vettek az egyik tüntetésük megszervezésében.

A további részletekről a Mandiner oldalán olvashatnak.