„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is”

Hirdetés

– idézi Magyar Péter Telexnek adott interjúját a Magyar Nemzet.

Korábban írtuk

Mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter fontos brüsszeli pozíciók elnyerése érdekében Ukrajna támogatását és a háborús brüsszeli politika folytatását is kész lenne elfogadni a következő ciklusban. Az Európai Néppárt elnöke ugyanis az a Manfred Weber, aki már április végén világosan megüzente az EPP-hez csatlakozni kívánóknak – és így Magyar Péternek is –, milyen feltételekkel lehet csatlakozni a Néppárthoz:

„Három alapvető feltételünk van, amelyet mindenkinek, aki hozzánk akar tartozni, be kell tartania: Európa, Ukrajna és a jogállamiság pártján kell állnia. Ezek az EPP-család alapelvei.”

A Magyar Nemzet azt írja, az Európai Néppárt elnöke olyannyira háborús pszichózisban él, hogy pár héttel ezelőtt egy, az egész EU-ban kötelező sorkatonai szolgálatra tett javaslatot. Sőt, még a nőket is besorozná. Mindemellett a V4NA brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd az uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

A Magyar Nemzet cikke szerint mindez különösen veszélyes lehet, ha figyelembe vesszük, hogy az európai vezetők egyre többször beszélnek arról, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrajnai harctérre. Weber mindemellett Ukrajna felfegyverzését és EU-csatlakozását is támogatja, valamint atomfegyverkezésbe is kezdene.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.