Márki-Zay Péter a Niedermüller Péter által 10 millió forinttal támogatott Jelennek nyilatkozott, és több témában megint teljesen összevissza beszélt.

Hirdetés

Gyurcsány jelöltje azt állította, sok olyan ügyről tud, ahol a Fidesz és valamely baloldali párt vagy politikus paktumot kötött. Csalódottan számolt be róla, hogy már Az ördög ügyvédjében sem bízhat:Lehet, hogy most Az ördög ügyvédjével is ez történt.A Fidesz és a szocialisták úgy tűnik, sok esetben együtt loptak – vádaskodott komolytalanul. Korrupt árulókról beszélt a baloldalon belül, de állítása szerint nem tudja, kik azok. Ezért kellenek az újságírók, hogy kiderítsék – hárította el a felelősséget. Márki-Zay korábban is beszélt már úgynevezett árulókról a baloldal soraiban, de ezeket soha nem nevezte meg. Később ezeket a mondatait visszavonta, de most megint újra árulókról beszélt.

Mindezek mellett szóba hozta Az ördög ügyvédje nevezetű oldalt is. Korábban erről azt mondta, „hogy a kormányban most három meleg miniszternek a botrányát készíti elő egy blog.” A nyilvánvalóan képtelen hazugságból most úgy visszakozott, hogy zavarosan azt magyarázta: lehet, hogy nem is létezik ez a blog.

„Nem jelentettem be új párt alapítását. Azt már három éve bejelentettem” – mondta most Gyurcsány jelöltje. Azonban Márki-Zay az Inforádiónak március 10-én azt mondta, hogynem a Mindenki Magyarországa Mozgalom alakul párttá, hanem egy új konzervatív-szabadelvű pártot szeretne felépíteni, amely az Európai Néppártnak is tagja lehetne, és – a négy év múlva következő országgyűlési választás után – önálló frakcióval is rendelkezhetne.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.