Menczer Tamás a közzétett videójában arról beszélt: „a magyar emberek nem szeretik, hogyha beledumálnak az ő életükbe, és hogyha mások akarnak dönteni helyettük”. Márpedig egyébként David Pressmannal – az Egyesült Államok budapesti nagykövetével – kapcsolatban és a külföldi nyomásgyakorlással kapcsolatban pontosan ezt látjuk.

Hirdetés

A magyar emberek világosan elmondták országgyűlési választáson, nemzeti konzultációk során, népszavazások során, hogy mit gondolnak a háborúról, ez most a jelenlegi legnagyobb és legveszélyesebb kihívás – emelte ki a politikus hozzátéve: a helyzet napról napra rosszabb.

Elmondta, most olvasta a legfrissebb NATO-anyagokat, és látta a politikusi nyilatkozatokat katonák küldéséről, atomfegyverekről és „minden másról”.

„A helyzet iszonyúan súlyos”

– fogalmazott Menczer Tamás.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a magyar emberek elmondták, hogy ezt nem akarják. A magyar emberek azt is elmondták, hogy nem akarnak bevándorlást, és a magyar emberek azt is elmondták, hogy a gyerekeiket meg akarják védeni.

„A magyar embereknek megvan a magukhoz való eszük, és nem szeretik, hogyha kívülről beledumálnak a dolgaikba”

– fogalmazott Menczer Tamás.
Hozzátette: én ugyanezt gondolom idősről, középkorúról, fiatalról, mindenki látja és látni fogja azt, hogy mi az ország érdeke. Legfontosabbat tekintve az ország érdeke például a béke.

„Pressman úr háborúpárti. Legyen szó fiatalról vagy idősről, én nem hiszem, hogy bárki el akar menni ebbe a háborúba és meg akar halni. Mondjuk, ahogy a Gyurcsány úr elmondta, hogy aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember. Szerintem a magyarok ezt nem akarják, és szerintem pontosan látják is, hogy miről van szó. Az eddigi választások is erről tanúskodtak”

– fogalmazott Menczer Tamás.