Morvai Krisztina reagált a Jean-Claude Juncker által ismertetett Európai Bizottsági állásfoglalásra.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Nem fogunk behódolni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól

– jelentette ki Morvai Krisztina, aki figyelmeztette Junckert, az európai közvélemény egyre inkább Magyarország állásponját támogatja, és az EP-választást követően át fog alakulni az Európai Parlament összetétele, győzni fognak a hazájukat védő erők. 

Morvai Krisztina Facebook-oldalán azt írta:

Morvai Krisztina volt az első magyar, aki reagált azt követően, hogy szerdán Juncker hivatalosan is bejelentette: a „jogállamisághoz” fogják kötni az EU kohéziós/felzárkóztatási pénzeit, nyilvánvalóan Magyarország és Lengyelország migrációellenes politikáját büntetve. Emlékeztetőül: e két ország ellen folyik a hírhedt 7. cikkely szerinti eljárás a „jogállamiság megsértése” miatt. Nincs gond –  szerintük – a jogállamisággal például Spanyolországban, ahol százszámra verhette véresre a rendőrség a katalánokat, de Magyarországon sem jelentettek problémát a szemkilövetések az EU számára, hiszen akkor még „mertünk kicsik lenni”, ahogy azt elvárták tőlünk… Krisztina Juncker urat s egyúttal az európai választópolgárokat szólította meg egyperces felszólalásában.

Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat! Morvai az EU pénzekről szóló brüsszeli vitában (videóval)Morvai Krisztina…

Gepostet von Morvai Krisztina am Mittwoch, 2. Mai 2018

demokrata.hu