Tombol a verbális agresszió az ellenzéki hívek körében: akasztás, fejbelövés, lámpavasazás és a kannibalizmus kilátásba helyezése is időről időre előkerül. 

Fotó: MTI, archív

A Vadhajtások fedezte fel a legújabb agresszív kommentet, amellyel egy Jobbik-szimpatizáns fogadta a hírt, hogy Morvai Krisztinát visszahívná a Jobbik az EP-képviselői tisztségéből. (Morvai Krisztina egyébként csattanós választ adott a Jobbik közleményére, amelyet ITT olvashatnak el.

A hozzászóló kijelentette: „Morvai sem golyóálló”. Ez a komment is tökéletes példája a magát demokratikus színben feltüntető, jogállamért aggódó, ám ezzel párhuzamosan akasztani vágyó, lámpavasra húzásról ábrándozó agresszív ellenzéknek. Volt olyan is, aki a miniszterelnök megevését vetette fel megoldásként az ellenzéki vereségre.

De emlékezhetünk még az Orbán Viktort holtan ábrázoló képekre is, amelyek érdekes módon nem érték el a Facebook ingerküszöbét, és az ellenzéki pártok sem siettek elhatárolódni híveiktől, véresszájú tagjaitól, vagy épp médiumaiktól, amelyek ezeket terjesztették.

Mint ismeretes, a jobbikos N1 televízió is megosztotta például a kannibalizmusra buzdító bejegyzést („1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.”), az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja, bizonyos Simon József pedig egy Orbán Viktort fejbe lőve ábrázoló képet tett ki ezzel a szöveggel: „Keresd a hibát! Én nem találtam.” De nem felejthetjük a baloldali értelmiség olyan kirohanásait sem, amit például Konrád György engedett meg magának, aki Orbán Viktor és felesége statáriális szitává lövését vizionálta. Hódmezővásárhely fura ura, az ellenzék egykori üdvöskéje, Márki-Zay Péter pedig a lámpavasakról elmélkedett: „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és elhelyezésén kívül…”

Tegnap számoltunk be róla, hogy Takács Richárd, a Somogy megyei önkormányzat jobbikos képviselője a forradalom szükségességéről írt, majd akasztásra szólított fel.

Egyelőre az agresszió megmaradt a verbalitás szintjén, de már ezek a példák is riasztóan mutatják, hová vezet az emberek hergelése, uszítása. És mivel az ellenzék a választási vereségbe sem hajlandó beletörődni, veszítenivalójuk pedig már nem sok van, szombatra a káoszkoalíció pártjai egymás után csatlakoznak a legújabb tüntetéshez, és tovább hergelik támogatóikat. 

Most kell nekünk is nagyon észnél lenni, és nem felülni ezeknek a provokációknak. Érdemes felidéznünk a Vadhajtások közleményét, akik higgadtságra intettek, és felhívták a figyelmet, ez a Soros-terv:

Mostanra mindenki értesült arról, hogy hétvégén hatalmas demonstráció készül! A teljes ellenzék felsorakozott, amihez az egykori radikális párt is csatlakozott! Sokunknak szorult ökölbe a keze, rengetegen szeretnétek fenékbe rugdosni ezt a gyűlölködő hordát, rengetegen kértek minket, hogy menjünk mi is oda. Mi pedig higgadt fejjel átgondolva arra kérünk mindenkit: Senki ne menjen, senki ne üljön fel a provokációnak! A Vadhajtások Facebook-csoportja erre kér minden olyan embert, akinek fontos Magyarország! Itt nem lesz Majdan! Főleg azt nem hagyjuk, hogy minket próbáljanak erre felhasználni!

-EN-