Hirdetés

A kampányzáró beszédben elhangzott többek közt az, hogy évente több ezer ember hal meg Budapesten a rossz levegő miatt.

„Tartozunk nekik azzal, hogy visszaadjuk nekik az ellopott éveket, tartozunk nekik azzal, hogy zöldítjük ezt a várost, hogy legyen fa minden születő gyerek után. Hozzuk létre a csepeli nagy erdőt, legyen zöld korridor a Margit-szigettől a Római-partig” – sorolta.

A korridort azóta is hiába keressük

– állapítja meg az elemzés.

Ami a fákat illeti, a minden korábbi szövetségesét, újabban a Párbeszédet is elhagyó Karácsony a Mandinernek később azt mondta, még az eredeti vállalásnál is többet fognak ültetni. A Főkert és a KSH adatait összevetve kijelenthető,

a fele sem valósult meg.

A politikus rezsitámogatást ígért a rászoruló időseknek. Rá három évre, tavaly augusztusban érkezett is a bejelentés, az akkorra már elszabadult energiaárak idején: „Korábban vállaltam, hogy a Zuglóban általam kidolgozott szociális modellnek azt az elemét, miszerint a rászoruló családok és idősek 20 ezer forint rezsitámogatást kapnak, egész Budapestre kiterjesztjük. Itt az ideje, hogy megvalósítsam ezt az ígéretemet, és ne csak megvalósítsam, hanem kibővítsem.”

A kissé megkésett, ám kétségtelenül meghozott intézkedés révén a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjon lévők és más nehéz helyzetű családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatásban részesülhetnek, amelyet a villany-, a gáz-, a víz- és a távhőszámlájukból írnak le, az átlagnyugdíjnál kevesebbet kapók pedig 24 ezer forint támogatásra jogosultak.

Karácsony megígérte a várólisták lerövidítését és az orvos­hiány leküzdését, továbbá egészségügyi eszközök beszerzését – ezek a kormány által évi tízmilliárd forinttal támogatott Egészséges Budapest program, illetve az érdemi béremelés nyomán végül is megvalósultak.

„És igen, kimondom újra, kimondom hangosan, hogy jó messziről is meghallják, hogy az én városomban nem épül addig új stadion, amíg nincs minden kerületben ct” – harsogta a politikus. Azóta átadták a Puskás Arénát, az MVM Dome nevű kézilabdacsarnokot és a világbajnokságra készült Nemzeti Atlétikai Központot. Pedig 2019 őszén még úgy fogalmazott:

„Nem engedek ebből!”

A teljes elemzést IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatják.

Korábban írtuk