Fotó: MTI/Balogh Zoltán, illusztráció

A nemzeti oldal elszántságára és a polgári kormányzás eredményeire is rámutatott Bayer Zsolt és Gajdics Ottó.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán, illusztráció

A mi táborunk, akikkel nap, mint nap találkozunk, elképesztően elszánt, haragszik, dühös, menni akar és kicsit fél is – mondta Bayer Zsolt publicista a Vasárnapi Újság adásában, amelyben a vasárnapi választás tétjéről és a polgári kormányzűs eredményeiről beszélgetett Gajdics Ottóval, a Magyar Idők főszerkesztőjével.

Gajdics Ottó rámutatott, hogy a félelmet a 2002-es élmények jelenthetik, hiszen akkor minden felmérés azt mutatta, hogy a jó kormányzás után nem kérdés a folytatás, ennek ellenére mégis az tötént ami.

„Most viszont időben jött a figyelmeztetés. Amikor Orbán Viktor mondta, hogy nincs lefutott meccs, nincs ez még megnyerve, hogy el kell menni szavazni, akkor ez a kijelentés egy olyan talajra hullott mag volt, mint a mesében: azonnal kinőtt az a fa, amely termést hozott„ – tette hozzá.

A nemzeti oldal nagyon érzi, hogy mi forog kockán: a haza sorsa, a nemzet léte, tehát nagyon meg kell gondolnia mindenkinek, hogy milyen szempontok alapján és hogyan dönt, de a mi csapatunkkal nem lesz baj – mondta Gajdics Ottó.

Bayer Zsolt felsorolta az elmúlt időszak jelentősebb gazdasági eredményeit: 700 ezer új munkahely, 35 százalékos bérnövekedés, az előző kormányok ideje alatt eladott családi ezüst visszavétele. Ez kormány konzekvensen vásárolta vissza a közműcégeket, bankokat és még a Seuso-kincseket is hazahozta.

Emellet az ellenzékkel, aki 1300 milliárd forint ellopásával vádolja először Kósa Lajost, majd magát a miniszterelnököt, de ez a költségvetés mintegy 10 százaléka, nem lehet értelmes vitát folytatni – tette hozzá Bayer Zsolt.

A teljes beszélgetést a hirado.hu oldalon IDE kattintva hallgathatja meg.

(hirado.hu, demokrata.hu)