Fotó: képernyőkép
Hirdetés

Karácsony Gergely szerint annyi jogbizonytalanság van az újraszámlálási folyamatban, ami csak egy új választással orvosolható. Közlése szerint akkor sem fogadja el az NVB döntését, ha az újraszámlálás nyomán újra őt hozzák ki győztesnek, vagyis bármi lesz az eredmény, új választást kezdeményez.

Mint ismert, a múlt vasárnapi önkormányzati választás minden idők legkiélezettebb főpolgármester-jelölti versenyét hozta: Karácsony Gergely csupán 324 szavazattal győzte le legfőbb kihívóját, Vitézy Dávidot.

Ahogy arról beszámoltunk, Vitézy Dávid ezután a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordult, fellebbezést adott be a vasárnapi főpolgármester-választás eredménye ellen. Az LMP főpolgármester-jelöltje arra hivatkozva kifogásoljt a mindössze 324 szavazaton múló eredményt, hogy az érvénytelen szavazatok száma sokszorosa a két jelölt közötti szavazatkülönbséghez képest. Vitézy Dávid állítása szerint 20 kerületből, 202 szavazatszámláló bizottságtól érkezett be bizonyíték erre vonatkozóan.

Az NVB szerda esti ülésén hosszas vita után 12 igen, 4 nem szavazattal elfogadták az újraszámlálási procedúra elindítását. Ez a döntés vezetett ahhoz, hogy Karácsony új választást akarjon.

Korábban írtuk