A gyermekvédelmi népszavazáson feltett első kérdés arról szól, hogy szülői beleegyezés nélkül ne lehessen szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartani. Hal Melinda pszichológus ezzel kapcsolatban a napilapnak elmondta:

Hirdetés

rendszeresen találkoznak olyan esetekkel, hogy bizonytalan nemi identitású vagy szexuális orientációjú fiatalok felkeresnek civil szervezeteket, civil segítőket, és segítséget kérnek.

– Ezzel alapvetően semmilyen gond nincs, amikor a szervezet valóban a személyekért dolgozik. Irányukból azonban több esetben az a sugalmazás érkezik, hogy a szülő nem is lehet valódi partner a probléma megértésében. Ha viszont ez az eset nem áll fenn, az ilyen jellegű segítségnek a szülő és a család is fontos része, a bizalmat építeni érdemes, semmiképpen sem aláásni – fogalmazott a bajai kórház pszichiátriáján és a Mathias Corvinus Collegium műhelyvezetőjeként is dolgozó klinikai szakpszichológus.

Hal Melinda szerint a problémás helyzetekben kialakult helyzet pszichológiája hasonlatos a zaklatáséhoz.

– A zaklatás esetén az agresszornak kedvez az, ha négyszemközt marad az ügy, a legjobb ellenszer pedig ez ellen, ha kikerül a két ember relációjából – magyarázta a pszichológus.

Korábban írtuk

Németországból kaptunk már olyan szülői beleegyező nyilatkozatot is, általános iskolás korúak részére, amelyben nem volt feltüntetve az a lehetőség, hogy a gyerek ne vegyen részt a foglalkozáson – magyarázta a pszichológus. Mint elmondta,

ez egy konkrét érzékenyítő program volt LMBTQ-témában, transznemű és homoszexuális előadók mellett egy filmet vetítettek le általános iskolásoknak, amelyben homoszexuális viszonyt ábrázoltak.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.