Tavaly hisztériarohamban tört ki a CPAC Hungary miatt a baloldali sajtó. Számukra rossz hír, hogy május 4-én és 5-én az Alapjogokért Központ ismét megrendezi Budapesten a legnagyobb konzervatív akciókonferenciát – közölte korábban Szánthó Miklós.

Hirdetés

„Együtt erő vagyunk!”

– „Együtt erő vagyunk!” – ez az idei CPAC Hungary szlogene, ez lesz az eredménye és a „haszna” is. Már ha a politikai haszonszerzés logikájában gondolkodunk, de ezt talán hagyjuk meg a magyarországi baloldal számára – nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

– A CPAC-nek az az egyik kiemelt célja, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összemozgását. Ebben pedig Magyarország az erőmű és egyben hídzóna is, mely összeköti a konzervatív világokat. Bármilyen intenzitású legyen is a balos fake news hadjárat, konzervatív szempontból Magyarország elmúlt 13 éve diadalmenet, és ehhez egyre többen csatlakoznak

– hangsúlyozta Szánthó Miklós, majd úgy folytatta, mióta Európa, de talán az egész fősodratú nyugati nyilvánosság egy bolondok házára hasonlít, ahol az ápoltak átvették az uralmat, egyáltalán nem kell csodálkoznunk azon, hogy a józan ésszel rendelkező döntéshozók, véleményvezérek hazánk irányába gravitálnak.

Szánthó Miklós szerint az egész magyar jobboldal sikere ez a történet, nyilván lehetetlen vállalkozás volna bármi ilyesmit egyedül, a közösség nélkül létrehozni.

– És közös eredményünk az is, hogy ma Magyarország, mint jelenkori „politikai márka” egyet jelent az „Isten, haza, család” értékegységének, civilizációnk zsidó-keresztyén kulturális talapzatának, a nemzeti identitás és állami szuverenitás, valamint a család és gyermekek védelmével

– fűzte hozzá.

Sokak számára viszonyítási alap Magyarország

– Az, hogy Magyarországon ma politikai stabilitás van, a munkaalapú társadalom koncepciója gyakorlattá válik, az adórendszeren keresztül és más pénzügyi eszközökkel ösztönzik a családalapítást és gyermekvállalást, harminc százalékkal nőtt a termékenységi arányszám, vagy az, hogy megvédik a határokat és válságok idején is valóság-, nem pedig érzelemvezérelt a döntéshozatal, igenis sokak számára viszonyítási alap a nemzetközi térben is. A CPAC Hungary pedig szemmagasságba hozza külföldi barátaink számára ezt a politikai „élményt”, a gyakorlattá lett magyar politikai tudást – fejtette ki Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója korábban ismertette, ismét Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel főszónoknak, illetve az esemény meghívottjai közt szerepel többek között Andrej Babis cseh és Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Kari Lake, akit az Egyesült Államokban lehetséges alelnök-jelöltként emlegetnek, Eduardo Bolsonaro, Jair Bolsonaro egykori brazil elnök fia, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, valamint Barry Moore és Paul Gosar amerikai kongresszusi képviselők.

Szánthó Miklós az interjúban arról is beszélt, hogy a tavalyi CPAC-en Orbán Viktor által összefoglalt 12 pontos konzervatív sikerrecept óriásit ment, és annak az egyik pontja éppen az volt, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani.

– A magyar jobboldal saját szabályok szerint játszik, sőt saját szabályrendszert, saját mintázatot alakít ki a politikai térben. Ezen persze a magát mindig zsűribe ültető baloldal megdöbben, de egyre több, az ottani polkorrekt véleménydiktatúra nyomása alatt lévő nyugati politikai erő számára jön a felismerés: ha a magyaroknak sikerül, nekünk miért ne menne

– hangsúlyozta az Alapjogokért Központ főigazgatója.

A teljes interjút a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk