A választás eredményével kapcsolatban elmondta, az elmúlt hónapokban emelkedett a kormányoldal hangulati indexe, az ellenzéké pedig csökkent. Ezzel együtt

Hirdetés

komoly óvatosságot, bizonytalanságot érez a kormánypárti politikusokon, a korábbi tapasztalatok és a józan ész is arra inti a stratégákat, hogy ne legyenek túlzottan elbizakodottak.

„A kormányoldal nem annyira magabiztos, mint amennyire azt a számok indokolnák, az ellenzéki politikusokat viszont az indokoltnál is pesszimistábbnak érzem.

Nagyon kevesen hisznek abban az ellenzéki vezetők közül, hogy ez a választás még megnyerhető. Nagyobb esélyük van a győzelemre annál, mint amit most gondolnak”

– nyilatkozta Török Gábor.

A szavazók nem szívesen áldozzák az idejüket egy eleve elveszettnek gondolt célért – fogalmazott. Úgy véli, azon túlmenően, hogy a Fidesz és a nem-Fidesz küzdelmeként mutassa be a választást, az ellenzék másik feladata az lenne, hogy jelezze, van esély győzni. Ha az utolsó napokban-hetekben nem tudják legalább kétesélyesként, nem tét nélküliként beállítani a választást, az nyilván önbeteljesítő jóslatként fog működni, állítja Török.

Korábban írtuk

„De azért a kétosztatú verseny logikája még egy ilyen aszimmetrikus helyzetben is az, hogy a végére nagyon leegyszerűsödnek az alternatívák a választók fejében, és ez valószínűleg jótékonyan hat majd a mobilizációra. Nagyon meglepne, ha nem lenne magas, 70 százalék körüli a választási részvétel”

– fogalmazott.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.