A Fidesz szerint éppen azok nem tisztelik a vallás és a politikai meggyőződés szabadságát, akik ezen értékekre hivatkozással tüntetnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy a Reformatus.hu megírta: néhányan megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői közül.

A két fideszes politikus MTI-hez eljuttatott reakciójában azt írta, mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, azonban ez tettleges becsületsértés és garázdaság. Hozzátették: tűrhetetlennek tartják, hogy keresztény felekezetek vezetőinek Európában bárhol, különösen Magyarországon ehhez hasonló támadásokat kelljen elszenvedniük.

Közölték továbbá, arra kérik a hatóságokat, indítsanak eljárásokat a történtek kivizsgálására, valamint felszólítják az ellenzéki pártokat, tegyék világossá, hogy elítélik „az általuk felhergelt tüntetők botrányos megnyilvánulásait”.

MTI