Az mno.hu híroldal egy 2018. március 29-én, 22:45 perckor megjelent, Bencsikkel is fotózkodott az, akivel Vonát akarták lejáratni című cikkben valótlanságot állít Bencsik Andrásról, a Magyar Demokrata főszerkesztőjéről.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció



A cikkben a következő állítás szerepel: 
„A Fidesz kommunikációs igazgatója ennek jegyében szólította fel arra Vona Gábort: tisztázza személyes kapcsolatát, illetve a Jobbik viszonyát ‘a muszlim szélsőségesekhez’. Csakhogy az N1 TV bemutatott egy felvételt, amelyen már a békemenet fő szervezője, Bencsik András látható egy képen Celebivel. Neki is tisztáznia kell akkor a viszonyát a muszlim szélsőségesekkel? – tette fel a kérdést a csatorna. Érdeklődésünkre az N1 TV-től elmondták: a fotó a 2012-es Kurultájon készült.”

Bencsik András az alábbi nyilatkozatot teszi:
A valóság ezzel szemben az, hogy a fotó a Gül baba türbe felújításának megkezdése alkalmából tartott állami ünnepségen készült 2016-ban, ahol Törökország hivatalos küldöttsége is részt vett, és ahová a Demokrata képviseletében mentem el, így fogalmam sem volt arról, éppen kik mellett állok, miközben a szónokok beszédét hallgatom.
Bencsik András

(demokrata.hu)