– Csak a saját ügyeinkkel akarunk foglalkozni és hidakat építeni

– hangsúlyozta Vona Gábor, majd hozzátette, minden csatlakozót várnak.

A volt pártelnök elmondta, 2018-ban azért jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, mert úgy érezte, új politikai kultúrára, szemléletre van szükség. Elkezdtek közösséget szervezni, és 2022 második felében már úgy gondolták, hogy az alapítványi forma levés, szükség van egy egyesületre is.

– Az elmúlt évek alatt nagyon komoly kulturális és közéleti tevékenységet folytattunk

– közölte Vona Gábor, majd hozzáfűzte, ebben az időszakban az egyik legaktívabb és legnyitottabb civil szervezetté váltak.

Hirdetés

– Közben pedig folyt a hálózatépítés és egy nagyon jó csapat jött össze, amelyet nem a pénz vagy a hatalom tart össze, hanem egy reménysugár, hogy Magyarországon lehet még második reformkor

– fogalmazott Vona Gábor.

Mint mondta, nem ideológiák, hanem a reformkoriság politikai szemlélete mentén fognak politizálni. Nem akarnak foglalkozni a ma a magyar politikát jellemző törzsi viszályokkal, csak az ügyeikre akarnak koncentrálni, közben hidakat építeni és a teremtő energiákat keresni – mondta. Rögzítette: se a kormánypártokkal, se az ellenzékkel nem készülnek politikai szövetségre.

Vona Gábor azt mondta, tudja, hogy sokan azt gondolják – és ő is egyetért azzal –, hogy „Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal”, de úgy érezték, hiába a sok párt, közösségüket nem képviseli egyik sem.

Korábban írtuk