A kampány során minden párt büszkén hirdeti plakátjain a miniszterelnök-jelöltek személyét, egyedül a Jobbik nem teszi ki a hirdetőoszlopokra Vona Gábort – mutatott rá a figyelo.hu.

(Zárójelben jegyezzük meg, hogy még Gyurcsány Ferenc arcképével is számos helyen találkozhatunk, noha ő formálisan nem is miniszterelnök-jelöltje a DK-nak, csupán elnöke, listavezetője stb.)

Ez azt mutatja, hogy már a Jobbik kampányszakemberei is jobbnak tartják, ha háttérbe tolják a népszerűtlen pártelnököt, hiszen szerepeltetése csupán tovább rontana az így is komoly bajban lévő párt választási esélyein – írja a portál.

Orbán Viktor, Karácsony Gergely és Szél Bernadett is számtalan plakáton látható országszerte, a pártjaik ugyanis büszkén hirdetik, hogy őket látnák szívesen a következő négy évben a miniszterelnöki székben. A pártok közül egyedül a Jobbik az, amelyik szégyelli a miniszterelnök-jelöltjét, a választás előtt kevesebb mint két héttel egyetlen plakáton sem szerepel Vona Gábor. A Jobbik plakátjain kizárólag a helyi jelöltek láthatóak, ami arra utal, hogy a Jobbik vezetősége úgy ítélte meg, Vona Gábor esetleges szerepeltetése jelentősen rontana a párt választási esélyein a Figyelő szerint.

A döntés hátterében az húzódhat meg, hogy Vona Gábor egyáltalán nem számít népszerű politikusnak. Még a Jobbik-közeli Iránytű Intézet közvélemény-kutatása szerint is Vona Gábor a legnépszerűtlenebb miniszterelnök-jelölt. Tavaly októberi kutatásuk alapján Orbán Viktor, Karácsony Gergely és Szél Bernadett is megelőzi a népszerűségi listán.A Századvég Alapítvány decemberi kutatása során pedig csupán a magyarok 8 százaléka jelölte meg Vona Gábort válaszként arra a kérdésre, hogy kit látnának szívesen a miniszterelnöki székben. Ez jóval alacsonyabb érték, mint a Jobbik támogatottsága, tehát a jobbikosok jelentős része sem szimpatizál Vona Gáborral. A helyzet azóta ráadásul csak tovább romlott, Vona Gábor ellen a mai napon már tüntetést is tartanak kiábrándult jobbikosok.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a figyelo.hu-n.

demokrata.hu