Vona Gábor a 2018-as országgyűlési választási vereség után lemondott a Jobbik vezetéséről és hátat fordított a pártpolitikának. A korábbi pártelnök a Blikknek adott interjúban megjegyezte, Vona Gábor névvel piaci alapon nem egyszerű megélni. Az egykori szélsőjobboldali politikus elárulta: nem keres annyit, mint politikusként, azt az egzisztenciát fel kellett adnia, ami frakcióvezetőként volt neki.

Hirdetés

Az interjúban az is szóba került, hogy noha a korai Jobbik kedvenc témája volt a „cigánybűnözés”, Vona Caramelnek drukkolt a 2005-ös Megasztárban. A volt pártelnök pontosította: soha nem az volt az álláspontja, hogy aki cigány, az bűnöző.

– Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok.

Nem szeretem visszanézni korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített, hogy azt tudjam képviselni, amit most: ki kell emelkednünk a törzsi háborúskodásból

Korábban írtuk

– fogalmazott Vona, aki elmondta: most is a közélet közelében sistereg, de a pártpolitikába nem vágyik vissza. Legalábbis jelenleg biztos nem. A korábbi Jobbik-elnök úgy látja, az egykori radikális párttal szimpatizálók árulónak tartják őt, és haragszanak rá, ez az oka annak, hogy már csak minimális kapcsolata van a régi harcostársaival.