Az 1963-ban alapított Liszt Ferenc Kamarazenekar nemcsak a magyar, hanem a világ zenei életének élvonalába is tartozik. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóiból alakult együttes fennállása óta szinte minden kontinensen fellépett már s olyan világhírű hangversenytermekben is játszottak mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokyoban, a Sydney Operaház, a párizsi Théâtre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw.

Vezetőjük Rolla János hegedűművész, a magyar és nemzetközi zenei élet egyik kiemelkedő alakja. Az „Észak hangjai” koncerten észt, norvég, finn és svéd zeneszerzők alkotásai hangzanak fel a Cantemus Vegyeskar, a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar tolmácsolásában. A hangversenyen Tonu Korvits észt zeneszerző Kreek’s Notebook (Kreek’ jegyzetei) című műve is bemutatásra kerül, melyen a szerző is jelen lesz.

Jegyek 1000 Ft-os áron vásárolhatók a Cantemus Kórusirodán (Nyíregyháza 4400, Vay Ádám krt. 18.), valamint a koncert előtt a helyszínen!