A VinCE Budapest 2015 – melyre március 6. és 8. között kerül sor a budapesti Corinthia Hotelben (VII. Erzsébet körút 43-49.) – elsősorban Magyarországra és Közép-Európára fókuszál, de képviselteti magát Új-Zéland, Ausztrália, Franciaország vagy az Egyesült Királyság is. Idén 160 kiállító 1000 bora várja az érdeklődőket.A kiemelt jelentőségű seregszemle különlegességét minden esztendőben a világ legmagasabban képzett borszakértőit és világszerte elismert csúcsborászatait felvonultató mesterkurzusok és workshopok adják. Az elmúlt években olyan nagy nevek öregbítették az esemény hírnevét, mint Jancis Robinson (egyike a Master of Wine címet a világon elnyert 319 szakértőnek) vagy épp a híres toszkán Antinori pincészet.

Idén – egyebek mellett – lesz Chablis-mesterkurzus a híres burgundiai Domaine Laroche pincészet boraival, az érdeklődők elmélyedhetnek a kaliforniai borokban, de bemuttakoznak a „pezsgők Oscar-díjával”, a Champagne & Sparkling Wine World Championships elismeréssel kitüntetett Champagne-i pezsgők is. Külön előadás foglalkozik majd a távoli Új-Zéland boraival, vertikális, 10 évjáratot bemutató kóstolót tart a biodinamikus termesztésmóddal dolgozó Bordeaux-i Château Pontet-Canet pincészet. Több előadó avatja be az éedeklődőket a világ legszebb reggelije, azaz a pezsgő-kaviár-macaron hármas titkaiba különböző pezsgőkkel, valódi különlegességként pedig egzotikus borokon és ételeken keresztül az ismeretlen Azerbajdzsán is megismerhető lesz.

A napijegy 10 ezer forintba kerül, ezért a kiállított borok korlátlanul kóstolhatók. Az előadások, workshopok, mesterkurzusok ára 3000-5000 forintért látogathatók. Jegyvásárlás, részletes programok, információk: www.vincebudapest.hu, info@vincemagazin.hu, illetve +36 20 430 3957 vagy +36 20 479 5393

Ágoston Balázs