Magyar fagyizó a világ élvonalában
A Sissi Fagyizó egyedüli magyarként kapott meghívást Olaszország egyik legrangosabb nemzetközi fagylalt fesztiváljáraHatalmas szakmai elismerésben részesült a hazai cukrász szakma: a gödöllői Sissi Fagyizó és fagylaltmestere, Koncz Andrea egyedüli magyar résztvevőként meghívást kapott az olasz fagylaltkészítés egyik legnívósabb nemzetközi versenyére, az olaszországi Scirubetta Kézműves Fagylalt Fesztiválra. A szeptember 13. és 16. között Reggio Calabriában megrendezésre kerülő eseményen 34 fagylaltmester mutathatja be különleges, kizárólag erre az alkalomra megálmodott kreációját.

A Scirubetta Fesztivál az olasz kézműves fagylaltkészítés egyik legfontosabb nemzetközi ünnepe, ahová a szervezők Itália fagylaltmesterei mellett a világ néhány kiváló fagylaltmesterét is meghívják Amerikán át egészen Japánig. A meghívás önmagában is felér egy győzelemmel, hiszen a részvétel a legmagasabb szintű szakmai tudás és kreativitás elismerését jelenti. Idén ebbe az elit mezőnybe került be Koncz Andrea, a Sissi Fagyizó alapítója és fagylaltmestere, aki Japánból, Amerikából, Belgiumból, Szlovákiából és Tunéziából érkező kollégái mellett Magyarországot képviselheti a rangos eseményen.
A fesztivál, melynek neve az arab „sherbet” (hűsítő ital) szóból ered, a fagylalt több ezer éves történetét és a modern gasztronómiai innovációkat ünnepli. A festői Lungomare Falcomatá sétányon a látogatók egy különleges érzékszervi utazáson vehetnek részt, ahol a legjobb alapanyagokból készült fagylaltok, művészeti programok és kulturális események találkoznak. Az idei év újdonsága, hogy a sós fagylaltok is reflektorfénybe kerülnek, neves séfek bemutatóin keresztül kapcsolva össze a fagylaltkészítést a haute cuisine világával.
A magyar versenymű: Áfonya és kecskesajt szimfóniája

Koncz Andrea egy igazán különleges és merész ízkombinációval készül a fesztiválra, amellyel a magyar kreativitást és gasztronómiai sokszínűséget szeretné bemutatni a nemzetközi zsűrinek és a közönségnek.
Óriási megtiszteltetés és egyben felelősség, hogy egyedüliként képviselhetjük Magyarországot egy ilyen patinás eseményen. Az itthon többszörösen díjnyertes „Balzsamos sültáfonya lágy kecskesajttal„ fagylaltunkat álmodtuk tovább úgy, hogy az egyszerre izgalmas, harmonikus legyen, amely méltóképpen mutatja be, hogy a magyar fagylaltkészítésnek helye van a világ élvonalában. Nagyon izgatottan várjuk a bemutatkozást, és bízunk benne, hogy a kreációnk elnyeri a közönség és a szakma tetszését is – mondta Koncz Andrea.
A ”Sinfonia di mirtilli e caprino„, vagyis az ”Áfonya és kecskesajt szimfónia„ névre keresztelt fagylalt a következő elemekből épül fel:
- Krémes áfonyafagylalt balzsamecettel megbolondítva
- Lágy, tejszínes kecskesajtkrém
- Ropogós, sós mandularéteg
- Friss, bazsalikomos áfonya variegato a tetején

A Sissi Fagyizóról
A Sissi Fagyizó prémium minőségű, természetes alapanyagokból készíti kézműves fagylaltjait. Koncz Andrea fagylaltmester vezetésével a műhely a hagyományos ízek mellett a folyamatos kísérletezésről és az új ízkombinációk megalkotásáról ismert. A fagyizó számos hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet, a Scirubetta Fesztiválra szóló meghívás pedig eddigi pályafutásuk egyik újabb mérföldköve. A fesztivál-szereplés nem csupán számukra, hanem az egész magyar gasztronómia számára is kiemelkedő siker, amely ismételten bizonyítja a magyar cukrászok tehetségét és innovatív szemléletét a nemzetközi porondon.
