„Tudtam, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk. Az első percek után magunkhoz kellett térni, ez sikerült is. Sajnos két olyan gólt kaptunk, aminek nem kellett volna megtörténnie, de a 2-0 az 2-0” – utalt a gólokra, melyből az első átlövésből született, a második pedig szabadrúgás utáni kipattanóból. „Mostantól a Puskás Akadémia elleni bajnokira koncentrálunk, aztán a visszavágóra”.

Hirdetés

Az orosz szakember az MTI érdeklődésére kifejtette, csapata játékával és hozzáállásával összességében elégedett, a második félidőben voltak jó támadásaik. A szünetben arra hívta fel tanítványai figyelmét, hogy gyors csapat a Leverkusen, ezért ne adjanak neki területet, labdaszerzés után viszont bátran próbáljanak meg kontrákat vezetni.

„Szurkolóink most is remek hangulatot teremtettek, de otthon a biztatásuk majd még jobban érezteti majd hatását” – mondta a visszavágó kapcsán Csercseszov, aki hozzátette, nem hallotta, hogy a zöld-fehér drukkerek a nevét skandálták a csapatok kivonulása után, mert akkor már a játékosaival foglalkozott, de azt észlelte, hogy zöld-fehér lufikat lobogtattak.

Spanyol kollégája, Xabi Alonso szerint megkönnyebbülést jelentett számára a második találat, mert így a Leverkusen nyugodtabban utazhat a magyar fővárosba.

„Intenzív mérkőzés volt, melyen jó ellenféllel volt dolgunk. A Ferencváros nem sok helyet hagyott nekünk, ezért is volt fontos az első gól. Nem volt fantasztikus a teljesítményünk, de így is kicsit nyugodtabban utazhatunk Budapestre” – értékelt a játékosként a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok tréner, aki hozzátette, a visszavágón még jobb játékot vár a csapatától.

Xabi Alonso szerint a problémát a pálya utolsó harmadában érezte, mert ott nem tudott együttese áthatolni a Ferencváros védelmén, ezért nem sikerült gyakran eljutni a kapuhoz. Ezen mindenképpen szeretne dolgozni.

„A játék nem volt lenyűgöző, de az eredménnyel elégedett vagyok, megkönnyebbültem a második góltól” – összegzett a gyógyszergyáriak vezetőedzője.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

Korábban írtuk