Hirdetés

Ha valaki az elmúlt vasárnapon végignézte-hallgatta Dobrev Klára Kossuth téri beszédét, világossá válhatott a számára, amit eddig csak gyanított: nem Dobrev Gyurcsány Ferenc szócsöve, hanem éppen fordítva, Gyurcsány Ferenc a „megcsinált” ember, akit Dobrev Klára épített föl és küldött ki a küzdőtérre saját politikai ambícióit beteljesíteni.

Ezúttal lépjünk át Dobrev beszédének arrogáns demagógiáján, amellyel nemcsak a jobboldali kormányt, hanem az egész jobboldali közösséget bemocskolni igyekezett. Az igazán árulkodó az a gátlástalanság, ahogyan a nyilvánvaló hazugságokat vádakká fogalmazta.

Egyik öntelt pillanatában Gyurcsány Ferenc bepillantást engedett a politikai boszorkánykonyhájukba: „Mi csináltuk meg a köteles akciót is”, azt a bizonyos lejárató kampányt Kövér Lászlónak egy szándékosan félremagyarázott mondata alapján, 2002-ben. Most már világos, hogy az a „mi” valójában Dobrev volt, az ő gondolkodására vall.

Ha kétségeink volnának arról, hogy ebben a párosban ki is a meghatározó szereplő, a dátumok eligazítanak. Gyurcsány karrierje azután ívelt föl, hogy 1994-ben megismerkedett Dobrevvel. Egy évre rá 700 millió forint bankhitelből privatizálta az ország legnagyobb alumíniumipari vállalatát, a hitelező bank elnöke az anyósa. Az első polgári kormány idején a milliárdosok életét élte az Apró-villában, ám amikor visszajöttek a szocialisták, rögtön Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója, majd minisztere lett. Mit ád a véletlen, Dobrev Medgyessy kampányának kabinetfőnöke volt, az anyja Medgyessy egyetemi szerelme. Két év múlva Gyurcsány miniszterelnök, újabb két év múlva elmondja az őszödi beszédet, megnyeri a választásokat, a beszédet nyilvánosságra hozza, majd ráuszítja a rendőrséget a Fidesz-nagygyűlés békés résztvevőire.

És kimódoltan, politikai hasznot lesve hazudik reggel, éjjel meg este azóta is. Már tudjuk, hogy mindez nem az ő fejéből pattan ki. Vasárnap végérvényesen előlépett az, aki eddig mögötte állt. Mostantól tudjuk, hogy a DK igazi vezére Dobrev Klára.

Korábban írtuk