Ami fent van, az van lent. Ami igaz nagyban, igaz kicsiben is. Ami érvényes az emberre, az érvényes az emberiség egészére is. Az emberi faj pontosan úgy működik, éppen olyan betegségeket mutat, mint az egyes ember. Vegyük példának a rákot. Mit mond a szakirodalom?

„Daganatok akkor keletkeznek, amikor egy sejtben a genetikai hibák felhalmozódása folytán felborul a növekedést serkentő és fékező jelek egyensúlya. A növekedési jelek túltengése és a programozott sejthalált elindító vészfékek kiesése egyaránt ellenőrizetlen sejtszaporodáshoz vezethet….”

„Amikor a rák betör a környező szövetekbe, a megsérült véredények miatt vérzések keletkezhetnek, a megtámadott szervek működésében pedig problémák lépnek fel….”

„Rák, vagyis rosszindulatú daganat abban az esetben alakul ki, ha a sejtciklus során hiba lép fel: a normálisan zajló, kontrollált osztódás helyett szabályozatlan sejtburjánzás indul be….”

Nézzük csak: a fejlett világ beavatkozása folytán a növekedési jelek túltengése és a természetes létállapottal együtt járó „vészfékek” kiesése Afrika és Ázsia egyes részein egyaránt ellenőrizetlen és önerőből kezelhetetlen népszaporodáshoz vezetett….

Valamint: amikor egy-egy európai országban valami szellemi-lelki torzulás következtében évről évre kevesebb gyerek születik, s amikor egy ponton túl a népesség veszélyben látván saját kényelmét, idegenek befogadásával igyekszik elkendőzni a bajt, arra gondolván, hogy amíg darabszámra nem csökken a populáció, addig nem kell a problémával foglalkozni, akkor az idegenek burjánzása megállíthatatlanná válik, és mint egy migrációs hullám, betör az adott országokba…. a megtámadott országok működésében pedig problémák lépnek fel….

Amikor végül egy adott társadalom hosszú évszázadok munkájával kialakított együttműködési rendszerében valamilyen belső vagy külső okból hiba lép fel, a normálisan zajló, kontrollált működés helyett egy szabályozatlan működési burjánzás indulhat be. Nem az a kérdés ekkor, hogy például a taxisok mennyire modern gondolkodású emberek, sem az, hogy az Uber nevű multinacionális képződmény mennyire korszerű vagy olcsó, mert ezek másodlagos dolgok, amik időben változnak, hanem az, hogy a globalizmus legújabb fejlődési szakaszában egyes multinacionális képződmények pontosan úgy viselkednek és olyan hatást fejtenek ki a legyengült védekezési képességű nemzetgazdaságokra, mint a rák.

Erre lehet azt mondani, hogy ez azért van így, mert ezek a tagadhatatlanul parazita, de tehetségesen burjánzó multinacionális vállalkozások valójában a jövő képződményei, szemben a maradi és ósdi nemzetállamokkal, ám jó, ha tudjuk, hogy ez a jövő rövid és csúnya lesz. Ugyanis továbbra is igaz, hogy ami fent van, az van lent, tehát ami lent van, az lesz fent is. Az ellenőrizetlen és fékezhetetlen burjánzás ugyanis végül az egész organizmus (benne saját parazita lénye) pusztulását eredményezi.

Nem az Uber fogja elpusztítani a világot és még csak nem is az ingyenesen letölthető filmek, zenék, pornószájtok és egyebek kamu csereoldalai, de még attól sem kell félnünk, hogy az internet egyszer önálló tudatra ébred. A veszélyt a globális szabályon kívüliség intézményesülése jelenti. Ugyanennek a betegségnek a tünete az is, amikor idegen emberek százezrei mindenféle kontroll mellőzésével áramlanak be korábban egészséges védelmi rendszerekkel bíró országokba. A rák az rák. Itt nincs mód mellébeszélni.