Hirdetés

„A Nők Egymásért Mozgalomat (sic!) nagyjából egy éve indította el egy tucat fiatal. Korábban szerveztek már gyűjtést menstruációs szegénységben élő nőknek, kéthetente feminista olvasókört tartanak és van egy saját tinimagazinjuk is. December 5-én a NEM! egyéves szülinapi eseményén kerekasztalbeszélgetés, buli és mosható betét készítő workshop is volt.”

Nem, ez nem a Jobboldali Antiliberális Youtube-osok (JAY) egyik anyaga, hanem a 444 agitpropcikkecskéje, illetve videója. Igazából sokat nem is kell róla beszélni. Összefoglalom, mi röhejes ebben. A Nők Egymásért Mozgalom, a rövidítés (NEM), a menstruációs szegénység mint fogalom, a feminista olvasókör, és hogy tinimagazinjuk van. Más nem.

Esetleg még a videóban látható szakállas libsi, amint intimbetétet vagdos, meg az okoska ökofeminista aktivista, aki rikító zöldre festett körmével magyaráz arról, hogy sok nőnek nem telik betétre.

Nem tudom, hány nő van, akinek nem telik. Nem akarok igazságtalan lenni, biztos akad pár az eldugott falvakban, de hogy azok nem ültek ott a kerekasztal-okoskodáson, az tuti. Valószínűleg a sok Greta-epigon egymásnak jól megmondta a tutit, majd buliztak. (Pocsékolták az áramot, szemeteltek, fogyasztottak, és elverték félévnyi betét/tampon árát fejenként.)

Miért érdekes ez? Mert rávilágít a baloldaliság lényegére. A baloldal mindig kiragad valami létező problémát, és harcot indít ellene, de úgy, hogy magát a problémát nem oldja meg, ellenben odavág a társadalmi rendnek és a működőképes világnak. Mert a probléma sokszor tényleg fennáll. A múlt századfordulón az elit tényleg képtelen volt megérteni a kisember szociális helyzetét – Szabó Dezső Tiszához írt sorait is a Nyugat karolta fel –, s erre épített a bolsevizmus. Most ugyanezt csinálják a környezetvédelemmel. A probléma adva van, megoldást nem kínálnak, közösség elleni uszítást igen.

Egy dolgot nem értek. Aki nem feminista, csak egyszerű nő, az rohadjon meg, s ha nem telik betétre, vérezze össze a nadrágját?