Hirdetés

A közmondások zömmel igazak, de nem minden esetben. Léteznek kivételek. Erre kiváló példa a („független”) Telex cikke, melynek címe: „Nem találták meg Taylor Swift repülőjét a klímaaktivisták, random gépeket kezdtek el lefújni festékkel”. Na, ők keresték, de nem találták. Aztán beérték mással is.

Megjegyzem, elhatároztam, hogy a jövőben a posztjaimhoz odabiggyesztem, hogy #taylorswift. Nem baj, ha egy szó nem hangzik el róla, és semmi köze a személyéhez. Megfigyelésem, hogy ezzel a névvel mindent el lehet ma adni, és bámulatos nézettséget jelent bármi, ami vele kapcsolatos.

Na, de a sztori lényege, hogy Taylor Swift privát gépét keresték a Just Stop Oil klímaaktivista mozgalom tagjai, hogy a Stonehenge után azt is lefújják narancssárga festékkel, de nem találták meg, így véletlenszerűen más magángépeket kezdtek kiszínezni. Jó ez a világmegváltósdi. Tele van igazsággal, nemességgel meg jósággal. Bár az egyenlőség kétségkívül felfedezhető. Nem baj, ha nem a szembejövő kalapos úr a feleségem szeretője, adok egy pofont neki is. Nem Béla lopta el a biciklit, kapjon ő is bírságot. Mire föl élvezzen előnyt az, aki nem volt ott, és semmi köze semmihez?

Bár kétségkívül van közös bűn, lévén a szembejövő kalapos is férfi, meg a feleségem szeretője is, úgyhogy a kalapos úr is lehetne elvileg, tehát az illető, ha úgy vesszük, tettestárs. Ahogy a Taylor Swift repülőgépe mellett parkoló többi tulajdonos is bűnrészes. Éppúgy röpköd, mint a sztár.

Korábban írtuk

Na jó, de ez semmi. A Just Stop Oil aktivistái a Stonehenge-et is lefújták narancssárga színű porfestékkel. A mozgalom ezzel saját bevallása szerint azt akarta elérni, hogy a hamarosan hivatalba lépő brit kormány más országok vezetőivel együtt fogjon össze, és 2030-ig szüntesse meg a kőolaj, a földgáz, valamint a szén kitermelését és felhasználását. Nekem ez olyan, mint ha tojást akarnék főzni, ezért kimosom a zoknit.

Ezen barmok ellen egy megoldás van: cancelezni kéne, hallgassák agyon. Ami nincs a hírekben, az nem létezik.