Az emberek egy része élete végéig gyerek marad. Élnek a kis buborékjukban, és nem értik: – Elmentem a heavy metal klubba, meghallgattuk a Slayert, és minden haverom szereti a Slayert, és hogy lehetséges, hogy a slágerlistát nem a Slayer vezeti, amikor körülöttem mindenki a Slayert szereti, és nem a… – ide helyettesítsük be valamelyik épp aktuális nyáltengert, mert ezekhez nem értek.

Van a Facebookon egy jobbikos ürge, aki feltett egy videót, amiben elmondta, hogy ő ott volt a szavazatszámlálók közt, nem volt csalás, és tényleg erre szavaztak az emberek. Nem örül, de ez van. És a zinternet (jobbikos) része a vérét követeli, mert kulturált volt, és nem ordította, hogy húha, anyád.

Sokan azt várják, hogy Vona lemondása után a Jobbik majd (esetleg) visszatér a „radikális vonalra”. Ez az igény azonban kintről jön, nem belülről. Gyurcsány és Toroczkai együtt tüntet az igazságért. Kétlem, hogy még egyszer el lehet adni a 64 vármegyés-szittyás terméket. Esetleg a reménytelen hülyék közt, akik a lejárt szavatosságú termékek közt turkálnak a Tescóban.

Komment egy alfahíres cikk alatt. „Egyetlen esély a szavazás érvénytelenítése bármi áron, és EU-s megfigyelők kérése az új szavazáshoz. Az, hogy mi törvényes és mi nem, ebben a szarkupac országban már nem számít. A fidess már elvette a demokratikus lehetőséget a leváltásukra. Külső segítség nélkül lehetetlen bármit is elérni. Más kérdés, hogy érdekében áll-e a Nyugatnak segíteni és rendet tenni ebben az országban.”

Ez a „Nyugatnak” nevezett valami már minimum ezer éve szeret nálunk „rendet” tenni. Nincs itt semmi új.

Azok kiáltanak választási csalást, követelnek újraszámlálást, kiknek szellemi elődei 1947 augusztusában megrendezték a kékcédulás választást? Kiknek párttársai nem engedték újraszámolni a szavazatokat 2002-ben, amikor a Fidesz és az MSZP között a különbség kisebb volt, mint egy százalék, de most kétharmados győzelemnél és 70 százalékos részvételnél újraszámlálást akarnak? Ahogy Székelyföldön mondják, remélem, ez komoly, mert viccnek durva lenne.