Hirdetés

Ez nem jött át a nemzetközi média hírszűrőin, de azért mi figyeljünk oda: „Alig várom, hogy barátommal, Vlagyimir Putyin elnökkel áttekintsük a kétoldalú együttműködés minden aspektusát és megosszuk egymással a különböző regionális és globális kérdésekkel kapcsolatos nézeteinket” – ezt Narendra Modi indiai miniszterelnök mondta, mielőtt hétfőn Moszkvába érkezett volna. A világ legnépesebb országát vezető politikus szavainak súlya van. Aligha kell sokat találgatni, miről beszélgettek barátjával, az orosz elnökkel. Szinte biztos, hogy az amerikai egyeduralomból kiszabadulni készülő világ számára biztosítandó béke első helyen szerepelt a napirendi pontok között.

Nem valószínű, hogy az ukrajnai vasfüggönyről szót ejtettek, mert szó, ami szó, ezt se kapta fel a világmédia. Pedig sajnos igaz: az ukrán fegyveres erők szögesdróttekercsekből erős védvonalat építettek a Tisza mentén Kárpátalja és Románia határán, de nem azért, hogy visszatartsák a kéretlen behatolókat, mert nincsen olyan őrült, aki Ukrajnába akarna bejutni, hanem hogy megállítsák a sorozás elől menekülőket. Videófelvételek bizonyítják a vasfüggöny létét. A fiatal ukrán férfiak egyre kevésbé készek meghalni egy értelmetlen és céltalan háborúban, aminek nem látják a végét. Szakértők szerint ha csak egy napra feloldanák a határzárat, százezrek, talán milliók menekülnének el onnan.

Nem csupán indokolt, hanem nagyon időszerű is volt Orbán Viktor keleti békemissziója, amely a mostani washingtoni NATO-csúcson talán elér annyit, hogy a háború legvérszomjasabb héjái is számolgatni kezdjék, ki van még velük, és ki van ellenük. Ha a világ két legnépesebb országa, India és Kína nyíltan a világ legerősebb nukleáris katonai hatalma, Oroszország mellé áll, és a BRICS-országok alapítóihoz (Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság) az év eleje óta csatlakozott Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek is hasonlóan gondolkodik, akkor lehet, hogy az Orbán Viktor által kezdeményezett béke talán elgondolkodtatja őket.

Az Európai Unió bölcsességében nem reménykedhetünk. Az árulás, a korrupció és az alávalóság lassan kötelező feltétellé vált a brüsszeli elit köreiben, így nincs mit csodálkozni azon, hogy a szokatlan aljasságával páratlan népszerűségre szert tevő Poloska Pétert és társait a legnagyobb létszámú frakció sietve keblére ölelte. Hasonló a hasonlónak örül.

Korábban írtuk

Korai azonban az öröm. A Patrióták Európáért frakcióhoz egyre többen csatlakoznak, és az olasz, majd a francia belépés után jó esély van mások csatlakozására is. Úgy tetszik, Orbán Viktor számítása ezúttal is bevált. Amint a békének, úgy a szuverén nemzeti gondolatnak sincs alternatívája, lám, még a baloldal fogságában vergődő Franciaországban sem. A minőség forradalma, amiről e hasábokon már esett szó, a jelek szerint egészen biztosan átrendezi az Európai Unió erőviszonyait. Hogy mindez mire lesz elég az egyelőre még veszedelmesen formálódó új világrendben, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy már semmi sem lesz úgy, mint azelőtt.

Végül ezért egy jó hír: A 21-es út Jobbágyi és Salgótarján közötti szakaszán épül a következő zenélő útszakasz az országban. Az Ismerős Arcok himnusszá vált nemzeti slágerét, a Nélküledet fogja játszani. Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményt adott ki arról, hogy a speciális felfestés július végére készül el. Egy vérből valók vagyunk!