Hirdetés

Az embernek néha az az érzése, hogy jó dolgában megbolondult az emberiség. Mert hogy soha ilyen jó dolga nem volt, az adatokkal igazolt tény. Nem kétséges, hogy sokan élnek még mélyszegénységben, és ezerféle kiszolgáltatottság sújt milliókat, összességében mégis igaz, hogy a jólét soha nem jutott el annyi emberhez, mint manapság. A nyugati világ, vagy ahogy napjainkban Japánt, Tajvant, Dél-Koreát, Ausztráliát is ideértve nevezik, a globális Észak még szerencsésebbnek mondhatja magát, itt még magasabb a jólétben élők aránya.

Erre ezen a globális északon beköszöntött a gyermektelenség, megkezdődött a drogok legalizálása, törvényesítik a szabad nemváltást és az illegális bevándorlást, mindennek tetejébe a mi civilizációnk nyugati fele háborúba megy a keleti felével, miközben önmagát is egyre kevésbé tudja megvédeni az ostromló százmillióktól.

Egy olyan közepes lélekszámú, területű és gazdasági erejű ország, amilyen a miénk, vajon mit tehet, hova állhat ebben a felfordulásban? Van nekünk esélyünk kimaradni a globális őrületből? Igenis van, csak határozottan el kell szánnunk rá magunkat, legalább a szavazatunkkal, de akár annál többel is olyan erők mellé kell állnunk, amelyek képesek megőrizni az országunk szuverenitását. Ez nem jelenti azt, hogy ne kellene aktív szolidaritást vállalnunk a mi civilizációnk többi népével. Mi, magyarok a Nyugathoz tartozunk, és ezt az odatartozást meg is kell őriznünk. De ne feledjük, Svájc is a Nyugat része, sőt, éppenséggel a szíve közepe, mégis évszázadok óta megtalálja a módját, hogy a Nyugat legnagyobb őrültségeiből kimaradjon.

A kimaradásnál mi még többre is törekedhetünk: Magyarország az egykor harmadik világnak nevezett globális Dél előtt nyitva tarthatja a gazdasági, politikai és kulturális kapukat a Nyugat felé. Ez az a szerep, amelynek betöltése az egész felbolydult emberiség számára előnyös lehet. Világtörténelmi siker lesz, ha megvalósul.

Korábban írtuk